Uuring: koroonaviirust tajutakse järjest suurema ohuna (3)

BNS
Copy
Pärnu haigla, nakkushaiguste palatid. Koroonaviirus
Pärnu haigla, nakkushaiguste palatid. Koroonaviirus Foto: Mailiis Ollino

34 protsenti Eesti kodanikest peab koroonaviirust oma ja oma lähedaste tervisele ohtlikumaks kui gripiviirust, kusjuures ohu tajumine on nädalaga oluliselt kasvanud, selgus Ühiskonnauuringute Instituudi tellitud Norstat Eesti värskest küsitlusest. 

Üldise ohutaju mõõtmiseks paluti inimestel vastata küsimusele, kumba nad peavad oma ja oma lähedaste tervisele suuremaks ohuks. Vastusevariantidena oli ette antud gripiviirus ja koroonaviirus, samuti sai inimene märkida, et ta ei oska küsimusele vastata. 34 protsenti küsitletutest pidas ohtlikumaks koroonaviirust, 33 protsenti gripiviirust ning 33 protsenti ei osanud küsimusele vastata. 

Nädal varem pidas gripiviirust ohtlikumaks 46 protsenti, koroonaviirust ohtlikumaks 23 protseti ning 31 protsenti ei osanud vastata. 

52 protsenti ei ole teinud või ei kavatse teha koroonaviiruse tõttu oma plaanides muudatusi, 45 protsenti küsitletutest on teinud või kavatseb teha oma plaanides muudatusi ning neli protsenti ei osanud midagi öelda. Nädal varem ei olnud teinud või ei kavatsenud teha plaanides muudatusi 72 protsenti ning oli teinud või kavatses teha 23 protsenti küsitletutest.

63 protsenti küsitletutest peab riigi rakendatud meetmeid koroonaviiruse tõkestamiseks piisavaks, 27 protsenti pidasid ebapiisavaks ning 10 protsenti ei osanud küsimusele vastata.  Nädal varem pidas meetmeid piisavaks 59 ja ebapiisavaks 24 protsenti. 

Norstati kiirküsitlus viidi läbi teisipäeval ja kolmapäeval 18-aastaste ning vanemate Eesti kodanike seas ja sellele osales kokku 500 vastajat. Statistiline viga on antud valimi puhul +/- 4,4 protsenti. Norstati Kiirküsitlus on esinduslik veebiküsitlus, mis viiakse läbi mõne päeva jooksul ning see selgitab välja avaliku arvamuse hetkeseisu päevakajalistes küsimustes minimaalse ajaga.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles