Erkki Koort: Me oleme solvunud (1)

Erkki Koort
, Meie Eesti toimetaja
Copy
Meie Eesti toimetaja Erkki Koort. FOTO: Konstantin Sednev
Meie Eesti toimetaja Erkki Koort. FOTO: Konstantin Sednev Foto: Konstantin Sednev

Me oleme solvunud, kui meie soovitusi ei täideta, ja nii võivad tulla märksa karmimad meetmed. Umbes nii kõlas eelmisel nädalal sotsiaalminister Tanel Kiige sõnum. Kristiine gümnaasiumis ei järgitud soovitust püsida kaks nädalat kodus, kui on naastud mõnest kriisikoldest.

Mnjah, gümnaasiumis peaks olema juba selge, mis on keeld ja mis on soovitus. Selgus, et õpilasele oligi asi selge, kuid ministrile ilmselt mitte. Soovitus ei ole keeld, soovitus on hea nõuanne. Olukord sarnaneb natuke juhtumiga, kus maanteel on soovitatav sõidukiirus 70 km/h, kuid lubatud sõidukiirus on ikkagi 90 km/h. Kui nüüd politsei peataks selles tsoonis lubatud piirkiirusega sõitva auto ning asuks juhti väänama, sest too ei järginud soovitust sõita 70 km/h, siis oleks see jabur, kas pole?

Head inimesed, kes te selle kriisiga tegelete. Kui laps ei tohi minna kooli või täiskasvanu tööle ning peab kaks nädalat kodus olema, siis nii ka öelge. Siis ei ole see enam soovitus, vaid korraldus ja see on OK. Praegune tegutsemine jätab vägisi mulje, et olukord on hapu, aga ärme veel ütle, kui hapu, sest siis ei külva me paanikat.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles