Paavo Järvi võimas kontsert Viinis (1)

, muusikaajakirjanik
Copy
NHK sümfooniaorkester ja Khatia Buniatishvili Viinis.
NHK sümfooniaorkester ja Khatia Buniatishvili Viinis. Foto: Nhk

Juhuseid pole olemas. Ehkki veel mõni kuu tagasi olid mul veebruari lõpuks hoopis teistsugused plaanid, sättis saatus nii, et viimase nädala enne märtsi algust veetsin Viinis. Aasta alguses Wiener Konzerthausi veebisaiti sirvides avastasin, et just tol veebruarinädalal toimub selles kaunis saalis Paavo Järvi kontsert. Aga piletid olid selleks ajaks juba välja müüdud. Siiski usaldasin oma intuitsiooni, julgedes hotelli broneerida ja lennupiletid osta. Üsna vahetult enne kontserdi toimumist tulidki üksikud pääsmed müüki tagasi ning mul õnnestus saada õnnelikuks piletiomanikuks.

27. veebruar 2020. Olen juba paar päeva Viinis olnud ja tegelikult oleks pidanud veelgi kauem olema, kuid kuna lennufirma LOT tühistas jätkulennu Varssavist Viini, siis oli ühepäevane sundpeatus Poola pealinnas. Juhtub, lennufirma LOT puhul paraku kahetsusväärselt sageli.

Esimene päev Austria pealinnas on seetõttu mälestustes kaunis udune, kuid kaunis ikka. See on ju Viin – nii palju kultuuri ja avastamisväärset iga nurga peal. Ootan põnevusega kontserdipäeva, sest seekord kätkeb see endas palju rohkemat kui tavaliselt. Muusiku elust on kontsert vaid üks osa, jäämäe tipp. Kuid kõik, mis sellele eelneb, on vähemalt sama huvitav kui mitte huvitavamgi. Mis toimub tööprotsessis, kuidas harjutatakse ja kontserdiks valmistutakse?

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles