Jüri Ratas: eriolukord ei tähenda, et elu seiskuks (2)

Copy
12.03.2020, Tallinn. Jüri Ratase koroonaviiruse teemaline poliitiline avaldus riigikogu istungi alguses. Pildil Siim Kallas ja Henn Põlluaas. FOTO: MADIS VELTMAN/POSTIMEES
12.03.2020, Tallinn. Jüri Ratase koroonaviiruse teemaline poliitiline avaldus riigikogu istungi alguses. Pildil Siim Kallas ja Henn Põlluaas. FOTO: MADIS VELTMAN/POSTIMEES Foto: Madis Veltman

Peaminister Jüri Ratas kutsus reede õhtul eestlasi üles mõistlikkusele ning selgitas, et eriolukord on kuulutatud äärmisel vajadusel. Samuti lisas ta, et eriolukord kehtib vastavalt vajadusele ning tänas kõiki inimesi ja ametkondi. 

Ratase sõnul võib tegelikult olla nakatunuid eestlaste seas palju rohkem. «Peame olema valmis, et olukord muutub enne tõsisemaks, kui muutub paremaks,» sõnas ta oma pöördumises ERRi vahendusel, ning tõdes, et kindlasti muudab eriolukord igapäevaelu ebamugavamaks. 

«Samal ajal ei tähenda eriolukord, et elu Eestimaal seiskuks. Peame lihtsalt jälgima meie meedikute soovitusi, kuidas ennast ja teisi hoida,» lisas ta. 

«Meil pole lihtsalt muud võimalust selle globaalse murega toimetulemiseks,» selgitas ta ja ütles, et mõistetavalt põhjustab koroonaviiruse levik ühiskonnas ebakindlust, viidates viimastel päevadel esinenud ostuhullusele ja hirmule. Peaminister on kommenteerinud, et toidupoes järjekorras seisma ei pea. 

«Samas on Eestis varutud piisav toiduvaru nii kaupluste ladudes kui ka riigi tagavarades. Poes käies on endiselt mõistlik osta korraga vaid nii palju kui vaja. Samuti on meil vaja säilitada asjalik käitumine majandussuhetes,» ütles peaminister. 

Ratas tõdes, et paljudel ettevõtetel ja tööinimestel pole kerge. «Vajame mõistmist. Sellest sõltub meie tulevane majanduslik heaolu, meie pere, lähedaste ja sõprade töökohad,» sõnas ta.

«Luban, et valitsus mõtleb, kuidas hättasattunud tööinimesi ja ettevõtteid aidata. Teeme kõik meist oleneva, et ühiskonnas oleks praegu nii palju turvatunnet ja selgust kui võimalik.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles