Kaupmees: kriis pole aeg, mil mõelda rikastumisele (4)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Einar Visnapuu on peale kaubandusketi ülesehitamise suutnud käima panna ka Võru Õlletehase, kus toodetakse käsitööõlut.
Einar Visnapuu on peale kaubandusketi ülesehitamise suutnud käima panna ka Võru Õlletehase, kus toodetakse käsitööõlut. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Läti viinaralli pioneer, Eestis odavkaupluste keti A1000 üles ehitanud Einar Visnapuu ootab pikisilmi Lidli tulekut. «Nii saame koos Eesti inimestele selgeks teha, et nad ei pea praeguste poodide marmorpõrandaid ja nikkeluksi kinni maksma,» leiab ta.

Juttu alustasime muidugi koroonaviirusest, mis kõigutab jaekaupluste elu eriti tugevalt.

Kuidas piirikaubanduses läheb?

Praegu inimesed käivad ja ostavad, aga vahepeal oli päris kriitiline ja keeruline. Kui Läti oleks 1. märtsist alkoholiaktsiise 30 protsenti tõstnud, nagu vahepeal mõista anti, olnuks piirikaubandusel kriips peal. Praegune viieprotsendiline tõus pole hullu midagi. Kui Eesti valitsus ei hakka aktsiise näppima, jätkub järgmisel kahel aastal praegune olukord.

Mida inimesed piirilt ostavad? Olen kuulnud jutte, et alkoholi asemel ostetakse nüüd hoopis konserve ja pähkleid.

Puha vale jutt! Tõsi, oleme algusest peale käraka kõrval müünud ka muud, kuid peamine käive tuleb ikka alkoholi pealt. Muutunud on see, et kui alguses olid hästi populaarsed Saku Originaal, A. Le Coq Premium ja teised kodumaised õlled, siis nüüd ostetakse ka muud kraami. Näiteks Läti õlut on hakatud austama.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles