Tallinna ettepanek: kauplustesse hommikuti «eakate tund» (1)

Postimees
Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Tiina Oja

Tallinna linn teatas, et abivajajad saavad sotsiaalteenuseid ka eriolukorra ajal ning ollakse valmis suureneva koormusega teenuste osutamiseks. 

Abilinnapea Betina Beškina sõnul osutavad kõik linnaosavalitsused jätkuvalt abi eakatele ja puuetega inimestele, kellele on siiani koduteenust ja teisi sotsiaalteenuseid osutatud. «Oleme valmis läbi linnaosavalitsuste sisemiste ressursside toime tulema suureneva koormusega teenuste osutamisel, vajadusel kaasame ka vabatahtlikke,» ütles Beškina. «Abi küsimiseks saavad inimesed pöörduda oma linnaosavalitsuse sotsiaalhoolekande osakonna poole, soovitame seda teha telefoni või e-posti teel.»

Olukorda jälgitakse igapäevaselt ning töökorraldust muudetakse vajaduspõhiselt. «Töötame jooksvalt välja täiendavaid võimalusi, kuidas eakatele, krooniliste haigustega elanikele ja erivajadusega inimestele toeks olla,» rääkis Beškina. «Mõni linnaosa tellib juba praegu abivajajatele mineva toidu e-kauplustest, valmistame ette selle laiendamist kõigile linnaosadele. Samuti oleme jaekaubanduskettidele teinud ettepaneku kehtestada hommikuti kauplustes n-ö eakate tund, mil võimalik nakatumise oht oleks väiksem.»

Lisaks paneb abilinnapea inimestele südamele, et märgataks abi vajavaid lähedasi ning hoitaks nendega kontakti. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles