Riik saadab Euroopast koju suunduvatele eestlastele appi Tallinki laeva (1)

Postimees
Copy
Tallinki alus Romantika.
Tallinki alus Romantika. Foto: Toomas Huik

Välisministeerium koostöös Tallink Grupiga suunab Euroopas koju pöördumist ootavatele eestlastele järele laeva Romantika, mis väljub Saksamaalt Sassnitzi sadamast kolmapäeva hilisõhtul.

«Oleme terve eilse öö töötanud selle nimel, et saada eestlased Saksa-Poola piirilt koju. Olukord on selline, et maismaa kaudu ei ole see võimalik. Ma olen tänulik Tallinkile väga operatiivse koostöö eest Eesti inimeste aitamisel,» ütles välisminister Urmas Reinsalu.

Laev Romantika planeeritud väljumine Sassnitzist toimub kolmapäeva, 18. märtsi hilisõhtul kell 23.55 kohaliku aja järgi. Laev sõidab Sassnitzist tagasi Riia sadamasse Lätti. Riiga jõuab Romantika neljapäeval, 19. märtsil kell 23.55 kohaliku aja järgi. Reisijad majutatakse kajutitesse ning laeval on tagatud toidu ostmise võimalus.

Pileteid väljumisele liinil Sassnitz-Ventspils saab broneerida Tallinki kodulehel. Piletimüük Sassnitz-Ventspils liinile avatakse tänase päeva jooksul. Eelmüügist pileti ostmine on kohustuslik.

Saksamaal elavate eestlaste jaoks, kes samuti soovivad naasta Eestist koju Saksamaale, väljub laev Romantika Riia sadamast täna, teisipäeva 17. märtsi õhtul mitte varem kui kell 20.00. Ka kõigil Saksa kodanikel, kellel on vaja jõuda tagasi Saksamaale, on võimalik osta pileteid laevale Riia terminalist alates kella 19.00 täna õhtul, 17. märtsil. Reis Riiast Sassnitzi kestab 24 tundi.

Evakuatsioonireisi vältel töötatakse edasi riikidevahelise kokkuleppe saavutamisega, et Romantika jääks peale evakuatsiooni teenindama kaubavedude eesmärgil liinil Ventspils-Sassnitz-Ventspils ka peale evakuatsiooni reisi lõppu, tagamaks toimivat kaubaveo koridori Saksamaale ja tagasi.

Välisministeerium tuletab meelde, et alates 17. märtsist 2020 kehtivad Eestisse sisenemisel ranged piirangud. Ministeerium palub enne piletite broneerimist veenduda, et reisijatel on Eestisse sisenemise õigus 17. märtsi 2020 seisuga.

Loe lähemalt koroonaviirusega seotud reisipiirangute kohta välisministeeriumi kodulehelt: https://vm.ee/et/koroonaviirus-2019-ncov.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles