Valitsus andis loa kaasata Kaitseliit riigipiiri valvamisse (1)

BNS
Copy
PPA ja Kaitseliit on koostööd teinud varemgi.
PPA ja Kaitseliit on koostööd teinud varemgi. Foto: Vladislav Musakko

Valitsus andis erakorralisel istungil siseministeeriumile loa kaasata Eesti riigipiiri kontrollimiseks eriolukorra ajal Kaitseliitu.

Ühes ööpäevas võib kaasata kuni 150 kaitseliidu liiget ning Kaitseliitu võib kaasata selle ülesande täitmiseks kuni 30 päevaks, teatas valitsus.

Oma nõusoleku selleks on andnud Kaitseliit, kaitseministeerium ja president. 

Eesti taastas teisipäevast ajutiselt piirikontrolli ka Euroopa Liidu sisepiiridel, selleks et tõkestada koroonaviiruse laiemat levikut. Piirikontroll on taastatud Eesti ja Läti riigipiiridel ning sadamates ja lennujaamades Eestisse sisenevatele inimestele. Riigipiiri valvamise taaskehtestamise ajal ei ole lubatud riigipiiri ületamine piiripunktide vahelisel alal.

Siseministeeriumil ja tema valitsemisala asutustel ei ole võimalik töö ümberkorraldamisel katta kogu vajadust piirikontrolli- ja valve teostamiseks. Täiendavat mehitatust on vaja, et tõkestada määratud sulgemispunktides läbipääs ja tagada avalik kord läbipääsuks avatud piiripunktides.

Covid-19 haiguse info

Koroonaviiruse sümptomid sarnanevad gripi omadega: palavik 38 kraadi, köha, hingamisraskused. Erilist tähelepanu tuleb sümptomitele pöörata, kui oled 14 päeva jooksul reisinud riskipiirkonnas või vahetult kokku puutunud viiruse kandjaga.

Kui esineb vähemalt üks sümptomitest ja kahtlustad koroonaviirust, helista perearstile või perearsti nõuandetelefonile 1220 (või +372 6346 630). Raskes seisus haigestununa helista hädaabinumbril 112. Maini kindlasti koroonaviiruse kahtlust.

Kriisipiirkonnast tulles jälgi tervist 14 päeva jooksul. Võimalusel püsi kodus ja väldi kohtumisi teiste inimestega.

Karantiinis olles: pea meeles, et teed sellega ühiskonnale teene. Püsi aktiivne, loo igapäevarutiinid.

Toidu ja tarbekaupade soetamiseks palu abi lähedastelt või kohalikult omavalitsuselt. Varu toiduaineid, mis võimaldavad toituda mitmekesiselt.

Varu koju ravimid, mida võid vajada ootamatu haigestumise puhul (näiteks valuvaigistid, palavikualandajad, seedehäirete ravimid, külmetus- ja allergiavastased ravimid, põletusvastane vahend jne).

Lisainfot saab terviseameti kodulehelt või koroonaviiruse kriisitelefonilt 1247 (24h, tasuta).

Kui oled välismaal hätta jäänud, helista välisministeeriumi konsulaarinfo telefonile 53 01 9999 (24h).

Tarbijavaldkonna küsimustele, mis puudutavad reisi tühistamist või pooleli jätmist, ürituste piletite tasu või muude meelelahutuslike teenuste saamata jäämist, aitab vastustega Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve Ameti nõuandetelefon 620 1707 tööpäeviti kella 9-18.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles