Kodukontor ei tähenda mikrojuhtimist

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Peale online-töökoosolekute on sisekliima jaoks tähtis suhelda kolleegidega edasi ka mitteametlikult, nagu kohvinurgas.
Peale online-töökoosolekute on sisekliima jaoks tähtis suhelda kolleegidega edasi ka mitteametlikult, nagu kohvinurgas. Foto: Sander Ilvest

Otsus minna üle kodukontori tööle on praegust eriolukorda arvesse võttes vastutustundlik samm kõigilt ettevõtetelt, kes kaugtööd vähegi lubada saavad, ent esmakordsetele kodukontori kasutajatele võib muudatus tulla raskelt.

Tarkvaraettevõtte Helmese tiimijuht Aino-Silvia Tali ütles, et suurt osa kontoritööd on võimalik teha kodustes tingimustes ja üle interneti nii, et ei töötajate ega klientide jaoks suurt midagi ei muutu. Kõige tähtsam on tema sõnul tagada töötajate kindlustunne ja tavapärane töökorraldus nii rahaliselt kui ka muude vahenditega. Tali soovitas kodutööd tehes jätkata samas töörütmis, piirata koduseid segajaid ning korraldada veebis regulaarseid koosolekuid.

«Jätkake ka «kohvinurga» koosolekutega. Peale online-töökoosolekute on sisekliima jaoks tähtis suhelda kolleegidega edasi ka mitteametlikult, nagu kohvinurgas, ning selleks aega planeerida. Näiteks küsida, kuidas kodus töötamine sujub ja kuidas üldiselt läheb,» soovitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles