Raivo Vare: ametnikud võiksid oma palgakasvu annetada (4)

Copy
Raivo Vare 
Raivo Vare Foto: Joosep Pank

Ettevõtja Raivo Vare hinnangul võiksid poliitikud ja tippametnikud praegust olukorda arvestades oma 1. aprillist rakenduva palgatõusu annetada võitlusesse koroonaviirusega.

«Kas praegust olukorda arvestades ei peaks poliitikud ja tippametnikud näitama eeskuju solidaarsuse mõttes ja, kuna väidetavasti seadus ei luba loobuda palgatõusust alates 1.aprillist, nad võiksid annetada juurdetuleva elik palgakasvu netosumma viirusega võitlemisele! Seda ei keela ükski seadus,» küsib Vare sotsiaalmeedias.

«Lisaks veel hoida kokku ja eraldada parlamendi kollektiivotsusega ka seadusejärgsed saadikute ja presidendi (teistel pole) esinduskulud viirusevastaseks tegevuseks, sest neid kulusid ju tegelikult ei saa olla, kuna ei suhelda. Raha saaks kasutada näiteks selleks, et osta maske, mida napib elanike jaoks, ja teste, mida nüüd ei taheta laiemalt teha, kuna kallis on ja neid lihtsalt ei jätku, mis sunnib inimesi minema tasulisele ja seejuures kallile testimisele.»

Aprilli esimesel päeval muutub tavapäraselt kõrgete riigiteenistujate, sealhulgas presidendi, ministrite ja riigikogu liikmete ametipalk. Indeksi, mille järgi palgad muutuvad, arvutab märtsi keskpaigaks välja rahandusministeerium.

Tänavune indeksi väärtus on 1,08. Sellega korrutatakse läbi kõrgemate riigiteenijate indekseeritud kõrgeim palgamäär ehk palganumber, mida neli kõrgeimat riigiteenistujat on alates 1. aprillist 2019. saanud.

Mullu 1. aprillil toimunud indekseerimisega tõusis kõige kõrgemate riigiteenijate palk esmakordselt üle 6000 euro. Viimase aasta on nelja kõrgeima riigiteenistuja palk olnud 6168 eurot.

Seega hakkavad president, riigikogu esimees, peaminister ja riigikohtu esimees 1. aprillist saama ametipalka 6661,77 eurot. See tähendab 478-eurost palgatõusu.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles