Tallinna linnavolikogu peab istungi vähendatud koosseisuga

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Tallinna linnavolikogu istung
Tallinna linnavolikogu istung Foto: Tairo Lutter

Homsele linnavolikogu istungile külastajaid ei lubata ning lähtudes eriolukorrast tegi  volikogu esimees Tiit Terik fraktsioonide esimeestele ettepaneku, et istungil osaleks igast fraktsioonist vaid üks esindaja.

Terik ütles, et volikogu istungeid digitaalselt pidada ei saa, kuna kehtivad seadused seda ei võimalda. «Mõistan olukorra tõsidust ja soovin säästa kõiki inimesi, kes istungi toimumisega seotud oleksid. Samas ei saa avalik sektor lakata töötamast, teiste hulgas Tallinna linnavolikogu, mis on pealinna kõrgeim poliitiline organ. Paljude otsuste langetamine on linnavolikogu ainupädevuses ja seda püüame me üheskoos teha ka keerulistel aegadel,» lausus Terik.

Teriku sõnul teeb ta eelmisel neljapäeval volikogu eestseisuse kinnitatud istungi päevakorda homse istungi alguses muudatusettepanekud, mille kohaselt esialgsest üheksast päevakorrapunktist tuleb arutlusele vaid neli. «Peame tagama õigusaktide menetlemise ja linna toimimise. Päevakorda jääksid vaid punktid, millede vastuvõtmine on volikogu ainupädevuses ning mis on ajakriitilised. Alkoholimüügi piiranguid volikogu homme arutama ei hakka,» kinnitas volikogu esimees.

19. märtsil toimuvale Tallinna linnavolikogu istungile pääsevad vaid istungiga otseselt seotud inimesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles