Aita naabrit, sest vaid koos saame kriisist üle (5)

Mart Raudsaar
, Postimehe peatoimetaja
Copy

Ma olen kindel, et paljud keskealised ja vanemad mäletavad veel seda õlatunnet, mis meil oli “laulva revolutsiooni” aegu. See aitas meid läbi rasketest aegadest.

Praegu on taas rasked ajad. Me saame näidata hoolivust lisaks sõnadele tegudega. Seetõttu on Postimees algatanud aktsiooni “Aita naabrit”. Teeme koos kõik selleks, et ka kõige nõrgemad ja haavatavamad elaksid kriisiaja üle!

Me kõik teame mõnda naaberkorteris üksi elavat pensionäri või liikumispuudega inimest või väikese lapsega üksikvanemat. Või kedagi teist, kes on praegu sunnitud isolatsioonis ja ei julge minna välja toitu ostma.

Aitame neid!

Postimehe vahel ilmub märgistus, mille abil saavad abivajajad tähistada oma ukse. Aga ärgem oodakem abipalumist, vaid pakkugem seda juba ka ise, mõeldes oma naabritele, keda me tunneme. 

Oluline on vältida viiruse levitamist. Seepärast tuleks suhelda abivajajatega telefoni teel või läbi ukse. Suuremates linnades kooskõlastage oma tegevus korteriühistutega. Me ei tohi jätta võimalust tegutsemiseks petistele.

Ma palun, et te jätaksite toodud asjad abivajaja ukse taha ja väldiksite vahetut kontakti. Samuti ärge andke käest kätte raha, kuna viirused levivad eriti hästi rahaga. Öelge abivajajale, et ta võtaks asjad kotist või kastist kohe esikus välja ning peseks seejärel käed.

Täiendavat informatsiooni leiate peagi Postimehe veebist.

Aita naabrit! Koos saame sellest kriisist üle!

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles