Võmm saab vahvasti valu

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Winston Duke ja Mark Wahlberg möllavad mõnuga telefilmis «Spenser Confidential». 
Winston Duke ja Mark Wahlberg möllavad mõnuga telefilmis «Spenser Confidential». Foto: Filmikaader

See film oli vaatamise ajal Netflixis Eestis vaadatavuselt number 1 ja arvustuse kirjutamise ajal langenud neljandale kohale, ometi tundus mulle, et olen midagi sellist kunagi varem näinud. Bostoni tänavatel sebivad eksvõmm Spenser (Mark Wahlberg) ja mustanahaline hipsterist MMA-võitleja Hawk (Winston Duke) tuli kuidagi karvaselt tuttavad ette.

Kolmandiku filmi peal koitis: kunagi 1980ndatel vahtisin Soome TVst telesarja «Spenser ja Hawk», originaalpealkirjaga «Spenser for Hire». Käesolev film pole otseselt sarja järg, ehkki selliseidki omal ajal üksjagu tehti, vaid pigem samast kännust võrsunud uus võsu. Seegi põhineb krimikirjanik Robert B. Parkeri romaaniseerial Spenseri-nimelisest Bostoni eradetektiivist.

Filmi-Spencer on politseinik, kes on viis aastat vangis istunud, kuna ta oli oma moraalselt vildakat ülemust rusikatega korrale kutsunud, ning vabanedes soovib ta vaid Bostonist lahkuda ja kuskil Arizonas veoautojuhiks hakata. Aga enne tuleb koos Hawkiga lahti harutada Dominikaani narkojõugust ja korrumpeerunud võmmidest koosnev kuriteopundar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles