Keskerakond kutsub riigikogulasi palgatõusu organisatsioonidele annetama (1)

Copy
Andrei Korobeinik.
Andrei Korobeinik. Foto: Remo Tõnismäe

Keskerakondlased esitasid riigikogulastele üleskutse, et 1. aprillist kehtima hakkava palgatõusu võiksid nad annetada hoopis Eesti organisatsioonidele, näiteks Toidupangale või Kaitseliidule. 

Keskerakonna fraktsiooni juhtkond kutsub üles parlamendiliikmeid annetama 1. aprillist kehtima hakkava palgatõusu organisatsioonidele, kes tegelevad täna otseselt või kaudselt kriisiolukorraga. Neid organisatsioone on üle Eesti väga palju. Näiteks toovad nad haiglad, Toidupanga, vabatahtlikud päästjad ja Kaitseliidu.

Keskfraktsiooni juht Kersti Sarapuu ütleb, et kehtiv seadus ei luba seaduses sätestatud isikutel nn palgatõusust loobuda või seda ära jätta. «Seaduse muutmise korral hakkaks ta kehtima alles järgmisele koosseisule,» selgitab Sarapuu.

«Parlament jätkab oma tööd ka eriolukorras, kuid paljudes Eesti peredes väheneb kriisi ajal sissetulek oluliselt. Olukorras, kus ettevõtted on raskustes ja inimesed kaotavad koroonaviiruse leviku tõttu töö, peame raskuste ületamiseks ühendama jõud,» lisavad Keskfraktsiooni aseesimehed Siret Kotka ja Andrei Korobeinik.

Keskfraktsiooni juhtkond kutsub annetust tegema vähemalt eriolukorra lõppemiseni. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles