Kojupääs läheb kaugelt Eestisse toodavatele kalliks maksma (4)

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Romantika meeskonnal olid enne Sassnitzi sadamasse saabumist käed-jalad tööd täis. Muuhulgas pandi koroonaviiruse hirmus püsti piirdeid, et infoinfoleti teenindaja inimestega liialt lähedalt kokku ei puutuks.
Romantika meeskonnal olid enne Sassnitzi sadamasse saabumist käed-jalad tööd täis. Muuhulgas pandi koroonaviiruse hirmus püsti piirdeid, et infoinfoleti teenindaja inimestega liialt lähedalt kokku ei puutuks. Foto: Eero Vabamägi

Veel eile pärastlõunal polnud Wrisi reisibüroo juhatuse liige Aili Kägu sugugi kindel, kas Tenerifele saab läkitada koroonaviirusest tingitud lõksu jäänud eestlaste koju toomiseks 180-kohalise lennuki, sest minimaalset reisijate arvu, vähemalt 80, ei õnnestunud sugugi kokku saada.

Wris oligi oma pingutusest peaaegu loobumas, kui Kägu sõnul ulatas riik viimaks oma abikäe, misjärel sai ta eile õhtul pärast kella viit teatada, et lend ettevõtte SmartLynx Estonia lennukiga ikkagi toimub.

Lähtudes arvestusest, et pardale tuleb 80 inimest, kujunes ühe otsa pileti hinnaks 900 eurot, sest Kanaaride suurimale saarele Tenerifele oleks lennuk pidanud sõitma tühjana ning tagasi Tallinna vähem kui poolte täidetud istekohtadega. Kui tagasilennuks õnnestunuks välja müüa kogu lennuk, langenuks pileti hind 510 euroni. Eileõhtuse seisuga õnnestus hind langetada 600 euro peale.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles