Puuete tähtaegu pikendatakse automaatselt (1)

Copy
Foto: Tiina Oja

Seoses erakorralise olukorraga riigis pikendab sotsiaalkindlustusamet puuetega inimeste, kellel on vaja puude määramist pikendada, puude raskusastme kestuse ja sotsiaaltoetuse maksmise tähtaega kuue kuu võrra. 

Kõigi inimeste, kelle puue lõpeb vahemikus 17. märtsist 31. maini ja kes pole veel jõudnud esitada taotlust puude pikendamiseks, pikendatakse puude kestvust automaatselt kuue kuu võrra. Inimene ise selleks midagi tegema ei pea ning puudega isiku kaardid saadetakse koju lihtpostiga rahvastikuregistri aadressile.

«Juba esitatud puude pikendamise taotlusi menetleb amet tavapärases korras,» märkis ameti ekspertiisi ja sotsiaaltoetuste talituse juht Leila Lahtvee.

Esmaspäevast, 23. märtsist alates on kõik sellest kuupäevast koostatud puude määramise otsused leitavad sotsiaalkindlustusameti iseteenindusest aadressil iseteenindus.sotsiaalkindlustusamet.ee.

Sotsiaalkindlustusameti iseteenindusse saab sisse logida Smart-ID, Mobiil-ID ja ID-kaardiga. Kui inimesel ei ole võimalik iseteenindusse sisse logida, soovitab sotsiaalkindlustusamet sellest märku anda, et talle saaks saata vajadusel otsuse digiallkirjastatult e-postile või äärmisel vajadusel lihtkirjaga koju.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles