Postimees pöördus ajalehe esiküljereklaamis abipalvega Poola valitsuse poole (10)

Copy
Postimehe esikülg.
Postimehe esikülg. Foto: Kuvatõmmis

Neljapäevase Postimehe esilehel avaldatud reklaamis palub Postimees Poola valitsusel lasta Eesti inimestel naasta piiranguteta koju läbi Poola.

Tervet esikülge katvas teadaandes, mis on nii eesti kui ka poola keeles, märgitakse, et Eesti on alati pidanud Poolat enda sõbraks. Pöördumises meenutatakse, et Eesti sõjavägede ülemjuhataja Johan Laidoneri abikaasa Maria oli poolatar. Lisaks lasi Eesti 1939. aastal Tallinnas põgeneda Poola allveelaeval Orzel.

«Palun laske nüüd meie inimestel naasta piiranguteta koju läbi Poola. Me tahame teile loota praegu ja tulevikus,» seisab avaldatud tekstis.

Postimehe peatoimetaja Mart Raudsaare sõnul nõuab praegune erakordne olukord kõigilt erilisi samme, mistõttu peavad kõik tegema rohkem kui tavaliselt.

«Postimehe esikülje pöördumine Poola valitsuse poole on rahvadiplomaatia näide, kus ajakirjandus tuleb appi valitsusele Poolas tekkinud probleemi lahendamisel,» selgitas Raudsaar. «Meie kõigi ühine soov on, et inimesed pääseksid läbi Poola koju tervelt ja elusalt ning jätkuks eluliselt tähtis kaubavedu. Küsimus on eelkõige Euroopa Liidu solidaarsuses.»

Viimastel päevadel on Poola karmide meetmete tulemusena tekkinud Poola piiridele ligi poolesaja kilomeetri pikkused veokijärjekorrad, mis omakorda tähendab kaubavedude aeglustumist. Poola sulges pühapäeval oma piirid, et seeläbi tõkestada uue koroonaviiruse levikut riigis. Katkestati nii rahvusvaheline rongi-, bussi- kui lennuliiklus ning elu tehti kibedaks autojuhtidel. Lõksu jäid paljud eestimaalased, kes ei pääsenud enam koju.

Eesti on tõstatanud Poola-Saksa piiril tekkinud ummikute teema ka NATO-s.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles