Ruhnu elanikud saavad oma kirjad kätte väikese hilinemisega

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Türi valla erilisemad postkastid. Pilt on artiklit illustreeriv.
Türi valla erilisemad postkastid. Pilt on artiklit illustreeriv. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Riigis kehtestatud eriolukorra tõttu on väiksemate saarte postiteenus häiritud. Kui hommikul oli juttu, et Ruhnu elanikud ei saa kirju ega ajalehti enam kätte, siis nüüd jõuavad kõik saadetised 24. märtsiks saarele. 

«Ruhnu postikanne on hetkel häiritud, kuna regulaarne lennuühendus saarega on katkestatud,» selgitas Eesti Posti pressiesindaja Mattias Kaiv. Sellel nädalal lõpetati Ruhnu saarele tavapärased lennureisid ära. Ometi, järgmisel nädala teisipäeval saabub väikesaarele kaubareis, millega toimetatakse ka kirju, ajalehti ning pakikesi elanikele. 

«Nädalane lennuliikluse seisak on Ruhnus võrdlemisi tavapärane ja toiduvarudega nii kergesti probleeme ei teki. Kauplused on varustatud esmatarbekaupadega, kaubalennukid käivad ka edaspidi. Sellega ei ole probleeme,» ütles Ruhnu vallavanem Andre Nõu ja lisas, et Ruhnu inimesed loevad ikka lehti ja hoiavad ennast maailmas toimuvaga kursis.

Läbipääsmatu väiketee pärsib postikannet

Eesti Posti kinnitas Postimehele, et kõik need jutud, kus öeldakse, et lõpetatakse üle Eesti lehtede kojukanne ei vasta tõele. Lõpetatakse vaid ühe postkasti kojukanne, neljale külale tuuakse post kohale kolmel päeval nädalas. Tuuakse kohale paaril päeval nädalas, kuna sellel aastal ühte korralikku talve pole Eestis olnud, siis suuremad vihmad on muutnud pinnakattega teed ning ka väiksemad kruusateed äärmiselt raskesti läbitavaks postiljonidel - postiautod jäävad mutta kinni.

Eesti Posti teeninduskanalite üksuse juhi Eve Vuksi sõnul peab postkastile olema tagatud aastaringne autoga juurdepääs, mistõttu on postikulleritel sellistes oludes õigus posti mitte kohale viia. «Meie tublid postikullerid küll pingutavad, aga sellised teeolud lõhuvad autosid ning mis veel hullem postikullerid vajavad sageli abi autode mudast väljapäästmisel. Seetõttu kannatab aga kogu ülejäänud postiringil saadetiste kohalejõudmine,» selgitas Vuks.  

Eesti Post soovitab erateede ja väiksemate vallateede ääres elavatel postkastiomanikel tuua postkast läbitavusprobleemide vältimiseks ja posti kohalejõudmiseks eratee või vallatee otsa, omalt poolt pakub Eesti Post selleks kohalikele elanikele ka tasuta grupikasti. «See aitab mitte ainult postikullerit, kes väikesel teel autoga mutta kinni ei jää, vaid säästab ka tee üldist olukorda postiauto sõitude võrra (postiauto sõidab ju iga päev edasi-tagasi),» lisas Vuks.  

Eesti Post on palunud kohalikel omavalitsustel väikeste teede olukord võimalusel tähelepanu alla võtta, et nende läbitavust nii postikullerite kui kohalike elanike huvides parandada.

Seniks toimub probleemsetes kohtades kojukanne järgnevalt:

  • Harjumaa, Külmaallika küla, Sõrenõmme talu – postikannet ei toimu
  • Lääne-Virumaa, Kadrina vald, Võduvere küla – postikanne toimub neljapäeviti ja laupäeviti
  • Lääne-Virumaa, Vinni vald, Uljaste küla – postikanne toimub võimalusel kord nädalas neljapäeviti
  • Lääne-Virumaa, Kadrina vald, Mõndavere küla – postikanne toimub neljapäeviti ja laupäeviti
  • Pärnumaa, Saarde vald, Kalita, Leipste, Tali, Jäärja külad - postikanne toimub teisipäeviti, neljapäeviti ja laupäeviti
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles