Erilennud Egiptusest tõid reisil olnud eestlased tagasi

BNS
Copy
Hurghada, Egiptus. Pilt on illustratiivne.
Hurghada, Egiptus. Pilt on illustratiivne. Foto: Estravel AS

Kõik 57 eestlast, kes soovisid Egiptusest Eestisse naasta, on nüüdseks turvaliselt erilendudega koju jõudnud.

Samuti maandus neljapäeva hilisööl koostöös välisministeeriumi ja majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga korraldatud Wrisi erilend Tenerifelt, mis tõi koju sinna lõksu jäänud Eesti elanikud, teatas ministeeriumi esindaja BNS-ile.

Mitmest erinevast sihtkohast on erilende korraldanud ka Novatours ja Nordica ning Eesti inimeste evakueerumine jätkub. Näiteks saabub laupäeval erilend Farost koostöös Wrisi ja Eesti Kergejõustikuliiduga, mis toob tagasi Portugali treenima läinud sportlased ja teised soovijad.

Alates reedest on Euroopasse jäänud eestlastel võimalus kasutada üle päeva Saksamaalt Sassnitzist Paldiskisse väljuvat Tallinki laeva Star. Laev mahutab 100 veokit ja 10 reisijate sõidukit ning saab pardale võtta kuni 330 reisijat. Uut liini toetab Eesti riik, kokkuleppeid Saksamaa kohalike võimudega aitas saavutada Eesti saatkond Berliinis. 

Lisaks teeb Tallinki laev Megastar sel nädalavahetusel neli lisareisi Helsingist Tallinnasse.

Välisministeerium jätkab tagasipöördumise võimaluste vahendamist ja töötab kõigi meie kodanikega, et leida neile lahendus koju naasmiseks. Ministeerium palub välisriikides viibivatel Eesti elanikel, kes soovivad koju naasta, teha seda viivitamatult. Seoses transpordiühenduste katkemisega või uute reisipiirangute kehtestamisega tuleb kiiresti otsustada, kas soovite reisida Eestisse või arvestada pikemaks ajaks välisriiki jäämisega.

Välismaal lõksu sattunutel palub välisministeerium saata isikuandmed, asukohariik ja täpsem mure aadressile konsul@mfa.ee või helistada +372 5301 9999.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles