Muusikaäri otsib kriisis uut mudelit

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Tanel Padar andis hiljuti veebis menuka kodukontserdi, kus teiste palade hulgas kõlas samuti lugu "Sinu aeg".
Tanel Padar andis hiljuti veebis menuka kodukontserdi, kus teiste palade hulgas kõlas samuti lugu "Sinu aeg". Foto: Kuvatõmmis

Vaevalt jõuti eriolukord Eestis välja kuulutada, kui esimesed DJd keerutasid plaate tantsumuusika klubis HALL, tuues peo kõikidele soovijatele virtuaalselt koju kätte. Kodukontsertide senine tipp saavutati kolmapäeval, mil võis oma arvuti või nutitelefoni häälestada Orelipoisi (Jaan Pehk) verandakontserdile Türil, kuulata Ott Leplandi kodus klahvpillide taga või Paul Neitsovi Pärnaõie talus diivanil kitarri sõrmitsemas.

Facebooki vahendusel toimunud kontserdid publikupuuduse üle kurta ei saa. Orelipoisi kahetunnisest virtuaalesinemist sai osa 87 000 inimest, nende hulgas ka president Kersti Kaljulaid, kes küsis ja kuulis oma soovilaulu. Ott Leplandi tunni ja 15 minuti pikkust koduesinemist vaatas kokku 75 000 inimest ning Neitsovi oma kogus 14 000 vaatamist. Need arvud on märksa suuremad, kui ükski neist artistidest võiks eales päriskontserdil loota ja annavad igaüks eraldi superstaari väärilise staadionikontserdi mõõdu välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles