Kaks koroonaviirusesse nakatunut on intensiivravil (23)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
kaitseülikond.
kaitseülikond. Foto: Tairo Lutter

Täna hommikuks oli Eestis koroonaviirusesse nakatunud 306 inimest, nendest 14 on haiglaravil – kaks inimest on intensiivis, neist üks kriitilises seisus. 

«Praegu viibib üle Eesti haiglaravil kokku 14 koroonaviirusse Covid-19 haigestunut, neist 2 vajab intensiivravi. Ühe intensiivravipatsiendi seisund on stabiilne, teisel kriitiline,» teatas terviseamet, lisades, et mõlemad on vanemad kui 50 eluaastat.

21. märtsi hommikuks oli Eestis koroonaviirus diagnoositud 306 inimesel, kellest 50 on vanuses 60 või enam aastat. Ööpäevaga tehti 308 testi, millest 23 osutus positiivseks. 31. jaanuarist on Eestis tehtud 2812 testi.

Kolmapäeval ütles Postimehele antud intervjuus terviseameti erakorralise meditsiini osakonnajuhataja Martin Kadai, et haiglaravi tingib uue koroonaviiruse saanud patsientidel see, et uue nakkuse foonil nende krooniline haigus ägeneb. «Ägestub nende krooniline haigus ning lisanduvad ka koroonaviiruse sümptomid,» lausus Kadai. 

Testitakse ennekõike haigustunnustega ja meditsiinilise näidustusega inimesi, sealhulgas eakaid ja krooniliste haigustega inimesi. Testimise vajalikkuse otsustab perearst, kes suunab patsiendi proovivõtmisele. Perearstidele on antud juhised, kuid lõplik otsus on alati perearsti arstlik otsus, mille ta teeb, tundes oma nimistu patsiente, võttes arvesse patsiendi sümptomeid, üldist tervislikku seisundit ja kõiki kaasnevaid haiguseid.

Juhuvalimi alusel testitakse lisaks haigussümptomiteta tervishoiutöötajaid ja hoolekandeasutuste töötajaid, et hoida ära viiruse levik tervishoiu- ja hooldekandeasutustesse, ning politsei, päästeameti ning teisi Covid-19 leviku tõkestamisega seotud inimesi, kes oma töö tõttu võivad olla ohuks riskirühmadele.

Häirekeskuse ja kiirabi ülekoormatuse tõttu võib kiirabi teenindada abivajajaid nüüd ka kaheliikmelistes brigaadides. See annab võimaluse säästa kurnatusest häirekeskuse ja kiirabi töötajaid, kelle koormus viimasel ajal oluliselt suurenenud.

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles