ERR.ee: selle aasta eelarvet peab kärpima 8 miljardit

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Veskimägi 2004. aastal rahandusministrina lootusrikkalt 50-eurost rahatähte uurimas..
Taavi Veskimägi 2004. aastal rahandusministrina lootusrikkalt 50-eurost rahatähte uurimas.. Foto: Egert Kamenik.

Endise rahandusministri Taavi Veskimägi hinnangul tuleks selle aasta eelarvet kärpida vähemalt kaheksa miljardi krooni võrra.


Rahandusministeeriumi esialgseil andmeil kujunes eelmise aasta riigieelarve puudujäägiks 5,2 miljardit krooni, mis kaeti reservide arvelt, vahendasid

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

Koalitsioonierakonnad ootavad rahandusministeeriumilt arvutusi, kui palju oleks vaja kärpida selle aasta eelarvet.

«Eesmärk peab olema selge, et 2009. aasta eelarve peab mahtuma Maastrichti kriteeriumisse. Kui palju kärpida - kas 5 miljardit, 5,5 või 7 miljardit, seda ootame me rahandusministeeriumilt samamoodi,» ütles Reformierakonna fraktsiooni esimees Keit Pentus.

Isamaa ja Res Publica liidu (IRL) liige Taavi Veskimägi leidis aga, et eelarveaugu täitmiseks on juba veebruaris vaja vähemalt kaheksa miljardit krooni kulusid vähendavat lisaeelarvet.

Rahandusminister Ivari Padar ütles, et kärped selguvad koalitsioonierakondade läbirääkimistel ja need tulevad keerulised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles