Naistearstid ja ämmaemandad muretsevad rasedate tervise pärast

BNS
Copy
Sünnitusmaja.
Sünnitusmaja. Foto: Liis Treimann

Eesti naistearstide selts ja ämmaemandate ühing väljendasid pühapäeval ühispöördumises muret rasedate, sünnitajate ja vastsündinute tervise pärast seoses koroonaviirusega.

«Eestis tehakse jätkuvalt väga vähe koroonaviiruse teste ja seetõttu ei tea me tegelikku olukorda,» on öeldud ühispöördumises.

«Aeglaselt kerkiv positiivsete proovide arv võib olla eksitav. Oleme eriti mures rasedate, sünnitajate ja vastsündinute tervise pärast. Koostasime rasedate kriisiaegse jälgimiskava, mille järgi vähendasime rasedate otsekontakte tervishoiutöötajatega ja muutsime raseduseaegsete uuringute juhendit.»

Naistearstid ja ämmaemandad panid eriti südamele, et rasedad väldiksid vahetuid kontakte ka teiste inimestega.

«Palume tungivalt kõiki tööandjaid, et nad viivitamatult võimaldaksid lapseootel töötajatel üle minna kaugtööle. Seniste uuringute järgi ei põhjusta koroonaviirus küll loote väärarendeid, kuid meie eesmärgiks on võimalikult vähene haigestumiste arv lapseootel naiste hulgas,» märgiti pöördumises.

«Head naised! Igal päeval on väärtus. Kui olete praegu ise hoolsad ja jääte koju, annate meile lisaaega sünnitusosakondade paremaks ette valmistamiseks. Et siis, kui te tulete, oleks teil ja teie lapsel haiglas turvaline,» kutsusid naistearstid ja ämmaemandad üles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles