Maailma valitsejate pidu Davosis kihab prostituutidest (6)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Šveitsi suusakuurort Davos tänavu jaanuaris vahetult enne Maailma Majandusfoorumi kuulsate ja võimukate külaliste saabumist. Paljudele naisdelegaatidele tähendab mainekas üritus ka võitlust soovimatute lähenemiskatsete vastu.
Šveitsi suusakuurort Davos tänavu jaanuaris vahetult enne Maailma Majandusfoorumi kuulsate ja võimukate külaliste saabumist. Paljudele naisdelegaatidele tähendab mainekas üritus ka võitlust soovimatute lähenemiskatsete vastu. Foto: Fabrice Coffrini/AFP/Scanpix

Igal aastal kogunevad Davosi kõige jõukamad ja kõige vägevamad kogu ilmast, et lahata globaalseid probleeme. Maailma Majandusfoorumi arutelude kõrval käib Šveitsi suusakuurordis ka vilgas ööelu: hotellides ja baarides teenindavad delegaate sekstöötajaid, pidudel lõbustavad poliitikuid ja ärimehi pesumodellid ning foorumil osalevaid väheseid naisi ähvardab oht sattuda ahistajate küüsi.

Just sellise pildi maalib eilses The Timesis avaldatud ning eile õhtul Briti telekanalis Channel 4 eetrisse läinud ajakirjanduslik uurimisprojekt. See viidi läbi kahe kuu eest Davosis, kuhu oli Maailma Majandusfoorumile kokku sõitnud 3000 kutsutud võimukandjat, juhtivat ettevõtjat ja aktivisti, nende seas Ameerika Ühendriikide president Donald Trump ja Rootsi kliimavõitleja Greta Thunberg.

Ametlike arutelude kõrval toimub Davosis igal aastal veel sadu muid üritusi – kohtumisi, õhtusööke, pidusid –, mis toovad Šveitsi kagunurka lisaks umbes 30 000 ilma foorumikutseta inimest. Nad loodavad kasutada maailma vägevate kogunemist tutvuste sõlmimiseks ja äri ajamiseks ning just neil üritustel lokkab ahistamine ja ärakasutamine.

Üks selliseid üritusi oli tänavu näiteks Venemaa rahandusministeeriumi kontrollitava investeerimisfondi Russian Direct Investment Fund korraldatud pidu. Selle külaliste teenindamiseks toodi Moskvast lennukiga kohale kaheksa pesumodelli, kellest igaühele maksti The Timesi andmeil külaliste võõrustamise eest 500 naela (540 eurot).

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles