Muusikud aitavad lasterikastele peredele toidupakke komplekteerida

Ülle Harju
, reporter
Copy
Rolf Roosalu
Rolf Roosalu Foto: Mailiis Ollino

Reedel saab Võrumaa lasterikaste perede ühing veoautotäie toiduabi Soomest, mis tuleb ohutult pakkida ja laiali jagada. Lisaks MTÜ Võrumaa Lasterikkad juhatusse kuuluvale muusikule Kadri Laubele plaanib abikäe ulatada ka Võrumaal maapaos olev laulja Rolf Roosalu.

«Paariks tunniks saan appi minna,» rääkis Rolf Roosalu, kelle maakodu asub Rõuge vallas. «Hea eesmärgi nimel ja aiatöödele vahelduseks - miks mitte!»

Kuna ühtegi kontserti ei toimu, siis elabki Rolf Roosalu praegu Võrumaal, kus ta muidu käib suvitamas. «Linnas pole hetkel midagi teha. Inimestega kohtuda pole soovitav ja mis seal linnakorteris ikka passida,» seletas ta.

Võrumaa lasterikaste perede ühingule toiduabi toov auto saabub Võrru sel reedel. Oma perega juba kaks nädalat kodus olnud Kadri Laube rääkis, et nüüdseks on selge, et tal endal koroonaviirust pole, mistõttu ta julgeb minna toiduabi komplekteerima. «Meil on juhatuses ka üks politseinik, tema tegi koroonatesti, sest kolleegid said koroonaviiruse, õnneks oli test negatiivne,» ütles Laube. «Aga teine juhatuse liige läks garantiini – jäi haigeks, kas on koroona või mingi muu viirus, seda ta ei tea.»

Kuna lasterikastele peredele viiakse kokku 120 toidupakki, pered on suured ja viiruse levimine tuleb välistada, kavandab MTÜ Võrumaa Lasterikkad juhatus kasutada toiduabi komplekteerimisel rangeid ohutusabinõusid. «Hõikasime Facebookis, et vajame selleks maske, desinfitseerimisvahendit, kindaid ja paberkotte, loodame, et keegi hea inimene abi pakub,» rääkis Kadri Laube.

Toiduabi panevad kokku viis-kuus tegusat inimest, pakid viiakse kas kohale ja jäetakse ukse taha või siis ulatatakse autouksest sisse.

Kadri Laube rääkis, et toiduabi jagamine aitab ka leevendada praeguseks suureks paisunud suhtlusnälga. «Töötan kultuurimaja juhatajana, see on ju puhas suhtlemistöö, jube raske on kodus olla, kui sotsiaalne oled,» tunnistas ta. «Vaatasin küll Youtube’is kontserte ja ostsin neile ka pileteid, aga need pole ikka päris kontserdid. Teised kultuurinimesed ja New Yorgis elav vend tunnevad samuti suhtlemisest suurt puudust, nii räägime sageli mitu tundi järjest telefonis, mida varem ei teinud.»

Postimees kutsub üles!

Aita ja märka enda ümber neid, kelle jaoks on kriisiolukorras hakkamasaamine olla raske, olgu nendeks üksi elavad pensionärid, liikumispuudega inimesed, väikese lapsega üksikvanemad või muud abivajajad. 

Tee nii:

Võta ühendust telefoni teel, küsides vajadusel kontakttelefoni korteriühistust;

Väldi otsekontakti abistatavaga, sest eakad on viirusele kõige haavatavamad;

Aseta vajalikud esemed ukse taha, vältides nii otsekontakti inimesega;

NB! Pahatahtlike «abistajate» vältimiseks palume ühistutel jagada kontakte vaid pärisnaabritele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles