Jüri Ratas: eriolukorra tagajärgi majandusele on raske ennustada (1)

Carl-Robert Puhm
Copy
Videokonverents
Videokonverents Foto: Vabariigi Valitsus

Peaminister Jüri Ratas pidas täna videokonverentsi ettevõtlusorganisatsioonide esindajatega, et rääkida koroonaviiruse majandusmõjust ja kuulata ettevõtjate tagasisidet kahe miljardi euro suurusele majanduspaketile.

«Meie kõige tähtsam ülesanne on hoida Eesti inimeste tervist ning panna lõpp koroonaviiruse levikule. Mida kiiremini selle eesmärgi saavutame, seda varem saame naasta tavapärase majandustegevuse juurde. Eriolukorrast tingitud tagajärgi majandusele tervikuna on veel raske ennustada, kuid riik teeb enda poolt kõik, et aidata kriisiga kaasnevate raskustega toime tulla,» kinnitas peaminister Ratas.

Tema sõnul saab avalik sektor raskustesse sattunud eraettevõtlusele vajadusel õla alla panna, jätkates tegevuste ja tellimustega varasemalt planeeritud mahus.

Peaministri sõnul on tal hea meel, et ettevõtjad on majanduslike meetmete paketi hästi vastu võtnud. Tema sõnul seisab nüüd riigi ees ülesanne kaardistada valdkonnad, mis vajavad sektoripõhist lähenemist, töötada välja täiendavad toetusmeetmed, seal hulgas raskustesse sattunud mikro- ja väikeettevõtjatele ning kindlustada, et abi jõuab kõigi nendeni, kes seda päriselt vajavad.

Kohtumisel osalenud ettevõtlusorganisatsioonide esindajad kinnitasid, et mitmed murekohad on juba operatiivselt lahenduse leidnud ning kogu erasektor pingutab ühiselt hügieenireeglite tagamise nimel. Probleemidena toodi välja käibelanguse tingimustes kõrgena püsivad tööjõumaksud ning vajadus täiendavate isikukaitsevahendite järele.

Kohtumisel osalesid lisaks Ratsasele ka väliskaubanduse- ja infotehnoloogia minister Kaimar Karu ning sotsiaalminister Tanel Kiik, Tööandjate Keskliidu juht Arto Aas, Turismiettevõtete Liidu esindaja Mariann Lugus, Eesti Kaupmeeste Liidu tegevjuht Nele Peil, Eesti Toiduainetööstuste Liidu juht Sirje Potisepp, Eesti Väike- ja Keskmiste Ettevõtjate Assotsiatsiooni president Heiki Rits, Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu juhatuse esimees Peter Roose ja Eesti Kaubandus-Tööstuskoja juhatuse esimehe asetäitja Väino Kaldoja.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles