Noorte elu: narko, porno ja loomulilkult ka vägivald

Tuuli Põhjakas
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Austin Abrams ja Barbie Ferreira noortesarjas «Euphoria». 
Austin Abrams ja Barbie Ferreira noortesarjas «Euphoria». Foto: Kaader telesarjast

Visuaalselt erakordselt värvikirev ja kaunis HBO telesari «Euphoria» on midagi sünget ja maniakaalset. Inspireeritud samanimelisest 2012. aasta Iisraeli sarjast, kohandas Sam Levinsoni oma sarja universaalsemale läänemaailma nooreks olemise kogemusele, kust ei puudu seks, vägivald, narkootikumid ja identiteediotsingud.

Esimeses episoodis teeb vaataja tutvust sarja peategelase ja jutustaja Ruega (Zendaya) – 17-aastane sõltlane, kes tegelikult ei tahagi paremaks saada või paraneda, seda enam, et on end sellise rooja sisse keerutanud, kust enese sealt välja kaevamiseks oleks vaja labida asemel ekskavaatorit. Juba viiendal päeval pärast võõrutusravilt naasmist koputab ta oma diileri uksele, laenab lapsepõlvesõbralt uriini ja püüab iseennast ja kõiki oma ümber hauda ajada.

Järgnevates episoodides tutvustatakse meile kõrvaltegelasi, keda painavad täpselt samasugused nõrkused ja väärnähtused, mida nad kiivalt teiste eest varjata püüavad. Kes on aheldatud vägivaldsesse suhtesse, kes pole kindel oma seksuaalsuse või kes alles avastab hämaraid alasid, mis seksi ja tunnetega kaasas käivad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles