«Äkki nüüd, kui spordis on võimas mõõn, saaks selle plaani uuesti ellu äratada»

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Oma karjääri edu valemiks peab Even Tudeberg suurt võidujanu.
Oma karjääri edu valemiks peab Even Tudeberg suurt võidujanu. Foto: Stanislav Moshkov/Ajakirjade Kirjastus/Scanpix

EOK asepresidendiks kandideeriv endine laskesuusaliidu president Even Tudeberg leiab, et praegu on Eesti spordis revolutsiooniline olukord, mis loob hea võimaluse spordisüsteemi sisuliseks arenguks. Väga suure tõenäosusega jätkab EOK presidenditoolil teist ametiaega Urmas Sõõrumaa. Presidendikandidaatide esitamise järel oli tema edu konkurendi Tõnu Tõniste ees 55 häält. Seda on palju.

Aastatel 2000 – 2002 Eesti laskesuusatamist juhtinud Tudebergi hinnangul näitab Sõõrumaa suur edu kindla peale minekut. «Keegi ei soovi tänases olukorras ruletti mängida. Pole loogiline, et sellel rindel muutuseid toimuks,» ütles 57-aastane Tudeberg.

Ettevõtjana tegutseva endise laskesuusataja sõnul on EOK valmis sisuliseks arenguks. Ka tema on motiveeritud sellesse arengusse panustama. Seetõttu andis ta nõusoleku end asepresidendi kandidaatiks esitada.

«Kui ma valituks osutun, siis ma ei lähe sinna pagunite või rahateenimise eesmärgil,» toonitas ta ning rääkis seejärel oma ideest, mille sooviks lõpuks reaalsuseks vormistada. «Eesti Vabariigis on kätte jõudnud aeg, kus peaksime talialasid vaatama eraldi osana. Kui üks EOK asepresident oleks eraldi talialade peal, saaks tänaseks eksootiliseks muutunud sporti käsitleda teistmoodi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles