«Miks ei võiks me lihtsamaidki asju ise teha? Eriti kriisiajal» (40)

Raul Ranne
Copy
Jõgevamaa mööblitehas Softcom hakkab riigile tootma umbes 400 000 kaitsemaski kuus. Pildil juurdelõikaja Valentin Kropyvko prototüüpkaitsevormis juurdelõikusliini taga, millel ettevõte plaanib hakata välja lõikama ka kaitserõivastust.
Jõgevamaa mööblitehas Softcom hakkab riigile tootma umbes 400 000 kaitsemaski kuus. Pildil juurdelõikaja Valentin Kropyvko prototüüpkaitsevormis juurdelõikusliini taga, millel ettevõte plaanib hakata välja lõikama ka kaitserõivastust. Foto: Margus Ansu

Sadakond suuremat ja väiksemat ettevõtet on valmis panustama kriisiajal nappivate isikukaitsevahendite – näomaskide ja kaitseriiete – tootmisse. Aga hea tahe kipub asjaajamisse takerduma.

Isikukaitsevahenditest on tõsine puudus. Tavapärased tarneahelad nende hankimiseks ei toimi. Kui terviseamet edastas ülemöödunud nädalal üleskutse, et ootab kohalike ettevõtete tuge, olid me firmad kiired reageerima.

Eestis aastaid tegutseva suure õmblusettevõtte Ruston Invest juht Timo Ryysy märgib, et nagu paljud teised kohalikud ettevõtted oli tema firma vägagi valmis riigile appi tulema. «Kõik need viimased päevad olen selle teemaga tegelenud, otsinud võimalusi, kuidas saaks abiks olla.»

Kommentaarid (40)
Copy
Tagasi üles