Elu karantiinis Kaugsõiduautojuht jäi koju naisele abiks

Silvi Lukjanov
Copy
Kaugsõiduautojuht Peeter Kerner võttis vastu tööandja pakutud puhkuse­nädalad, et olla naisele abiks lastega tegelemisel.
Kaugsõiduautojuht Peeter Kerner võttis vastu tööandja pakutud puhkuse­nädalad, et olla naisele abiks lastega tegelemisel. Foto: Erakogu

Kaugsõiduautojuht Peeter Kerner töötab Eesti firmas ja on Skandinaavia reiside peal. Viimati tuli töölt Norrast läbi Rootsi ja jõudis koju Järvamaale Väätsale 29. veebruaril. Ees terendas väike puhkus, mis peagi vähemalt kahe nädala võrra pikenes.

Kahe väikese lapse perepeana (peres kasvavad kolmeaastane tütar ja pooleteiseaastane poeg) ta isegi rõõmustab ootamatult sülle sadanud puhkuse üle. „Oleme naisega mõlemad ettevaatlikud ellusuhtujad ja nii oleme suuremate laenudeta elades suutnud ka säästa. Paar-kolm kuud saame kindlasti hästi hakkama,” ütles ta.

Sama mõistlikult suhtub ta koroonaviiruse piirangutesse. „Käime pigem kohalikus toidupoes, jalutame kaunis Väätsa ümbruses ja vaatame telerist järelevaatamistega saateid,” loetles ta rahuloluga hääles.

Tööle ei ihka ta juba sellegi pärast, et näeb rekameeste katsumusi. „Mulle meeldib ennast autojuhina inimesena tunda, kuid praegu on see raskendatud. Oleme ju kaubavedajatena vaat et sama vajalikud kui meedikud,” lausus ta. „Praegust kriisi leevendaks, kui Euroopa Liit võtaks vastu otsuse, milles teeks mööndusi juhtide töö- ja puhkeaja piirangutesse. Eestis võiks riik ühiselt otsustada lasteaia kohatasude peatamise, mitte nii, et ühes oma­valitsuse lasteaias tuleb maksta ­kohatasu, teises mitte. Kriisiajal ­tajuvad inimesed sellist ebavõrdsust valulisemalt.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles