Elu karantiinis Lelle raamatukogu ja postipunkt püsib avatuna

Silvi Lukjanov
Copy
Raamatukogul on kogukonnas tähtis roll. 
Raamatukogul on kogukonnas tähtis roll. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Praeguses koroonaviiruse ohuga tekkinud keerulises olukorras on Lelle raamatukogu avatud, sest raamatukoguhoidja Mariina Madisson ei näe põhjust, miks ta peaks ­uksed kinni panema. „Oleme siin maakohas ettevaatlikud, hoiame iseennast ja teisi. Muidugi laenutan raamatuid, ­teisiti ei tule mõttessegi,” lausus ta.

Pärast eriolukorra väljakuulutamist riigis suleti Kehtna valla raamatukogudes lugemissaal ja internetipunkt. Lelle raamatukogu asub rahvamaja ja lasteaiaga ühes majas ning on Madissoni sõnutsi kogukonnas tähtis koht. „Kui rahvamaja ja lasteaed on nüüd suletud, siis raamatuid saab ikka laenutada ja inimesed teavad seda ning käivad. Tavapäraselt juttu ajama või lehti lugema ei jää, võtavad oma raamatud ja lähevad koju lugema,” lausus ta.

Raamatukogus asub ka postipunkt. Sellegi üle on inimesed rõõmsad, et avatuna püsib. „Oleme kogukonnas koos avatud kauplusega kui kindluse andjad inimestele, et kõik on hästi. Saame ka sellest viirusepuhangust jagu,” lausus 1984. aastast raamatukogus töötav Madisson.

Nii pole eriolukord Madissoni ellu suuri muutusi toonud. „Vaid poja pere tuli Tallinnast maapakku. Maal on ­rahulikum ja turvalisem. Maapoest ei saa ka kaup otsa, sest meil ostuhullust pole,” lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles