Elu karantiinis Äri ja koduõpet ühendada pole kerge

Kadri Suurmägi
, toimetaja
Copy
Ettevõtjana ootab Maria Kaljuste riigi mõistvat suhtumist maksude, ajatatud maksude ja intresside rakendamise osas. Näiteks ei tohiks kindlasti lülitada välja elektrit.
Ettevõtjana ootab Maria Kaljuste riigi mõistvat suhtumist maksude, ajatatud maksude ja intresside rakendamise osas. Näiteks ei tohiks kindlasti lülitada välja elektrit. Foto: Marko Saarm / Sakala

Koroonaviiruse ühes epitsentris Saaremaal tegutseva osaühingu Metakor perenaine Maria Kaljuste on seotud mitme ettevõtmisega. Äädika- ja veinitehased toimivad hästi: kaup liigub endiselt ja arved laekuvad. „Tööd saab korraldada sujuvalt ja probleeme justkui polegi,” sõnas ta.

Tulundusühistu Ehtne Saaremaa kaupluses on aga täielik vaikus. „Tulu kui sellist oodata ei ole. Peame läbirääkimisi, kuidas katta palgad ja maksud, kui vana rasv peaks otsa saama.” Lisaks on Kaljuste osanik killustikku toovas ASis Maravo. „Ehitussektoris, kus peaks kevadhooaeg algama, on igasugu kohtumisi, liikumisi ja plaane teha raske, kui mitte võimatu,” kõneles ta.

Kaljuste tunnistas, et oma rolli mängib kooliealiste laste kodus olemine ja õppimine, mis segab töötegemist „nii et vähe ei ole”. „On ikka paras rööprähklemine teha korraga eluks vajalikku tööd, olla täiskoormusega koduperenaine ja ema, ­lisaks kooliõpetaja ja arvutiregulaator,” loetles ta.

Ettevõtjana ootab ta riigi mõistvat suhtumist maksude, ajatatud maksude ja intresside rakendamise osas. Näiteks ei tohiks kindlasti lülitada välja elektrit jms. „Aga muidu oleme ikka rõõmsad. Kõik halb on millekski hea ja püüame meile koosolemiseks antud ühist aega maksimaalselt kasutada ja nautida,” ütles ta lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles