Haigekassa kutsub osa saama kaugteenuste inspiratsioonipäevast

BNS
Copy
Haigekassa.
Haigekassa. Foto: Liis Treimann

Eesti Haigekassa kutsub kõiki huvilisi osa saama kaugteenuste inspiratsioonipäevast, mis toimub reedel kell 10-13.

Insipratsioonipäeva saab jälgida otseülekande vahendusel haigekassa facebooki lehel. Kaugteenused tervishoius, näiteks kaugvastuvõtt ja kaugmonitooring on kõikjal maailmas kasvav trend. Viimase paari aasta jooksul on kaugteenused järjest enamates riikides süsteemi tasandil rahastatud ja kasutuselevõtule antakse hoogu toetustega arendamaks uusi teenuseosutamise mudeleid ja tehnoloogiaplatvorme.

Kuigi Eestis kerkis vajadus kaugteenuste järele teravalt esile COVID-19 eriolukorras ühe viiruse leviku tõkestamise meetmena, on haigekassa koostöös teenuseosutajatega kaugteenuste võimaldamise nimel töötanud juba käesoleva aasta algusest. Plaanis on kaugvastuvõtu ja -monitooringu lisamine tervishoiuteenuste loetellu ja kasutuselevõtu kiirendamine läbi näidisprojektide rahastamise innovatsioonifondist.

Inspiratsioonipäeval soovitakse innustada tervishoiuteenuse osutajaid mõtlema kaugteenuste pakutavatele võimalustele ja lahendustele, mis aitaksid patsientide ja nende lähedaste elu lihtsamaks teha, ravitulemusi parandada, raviteekonda terviklikumaks muuta ja ressurssi optimaalsemalt kasutada. 

Lisainformatsiooni leiab haigekassa kodulehelt

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles