Taliala medalid pole tänu Värska neiule enam utoopia

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Daisy Kudre tuhisemas elu esimese EM-medali suunas. Lühirajal jättis ta kolmandaks tulles selja taha 33 konkurenti.
Daisy Kudre tuhisemas elu esimese EM-medali suunas. Lühirajal jättis ta kolmandaks tulles selja taha 33 konkurenti. Foto: ESOC2020

Tänavune talv ei andnud eestlastele rõõmustamiseks palju põhjust. Lund ju lihtsalt polnud. Liiga palju ei tõstnud suunurki ka meie talisportlaste tulemused. Ent kes otsib, see leiab. Suusaorienteeruja Daisy Kudre naasis eelmisel nädalal kodumaale kahe EM-pronksiga ning ehkki tegemist pole olümpiaalaga, ei tähenda see, et tegemist oleks naljaalaga.

Kuigi 26-aastane Kudre läks Venemaal Hantõ-Mansiiskis EMile vastu MK-sarja teise numbrina, ei lootnud ta Vana Maailma tšempionaadilt medalitega naasta. «Eesmärk oli jõuda esikuuikusse,» sõnab teist põlve suusaorienteeruja, kes oli varem parimal juhul EMil napilt esikümnesse jõudnud.

Ent seda, et temas leidub potentsiaali sähvatada, teadis mõistagi ka Kudre ise. Mõningad näited: mullu MMil tuli ta sprindis viiendaks ning napid paar nädalat enne tänavust EMi tõusis ta Rootsis Umeå lähedal Vindelnis tavaraja (20 km pikkusel) MK-etapil poodiumi kõrgeimale astmele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles