Hooldustöötaja: «Hea öelda, et jääge koju. Kes siis eakate juures käib? Linnaosavanem?» (12)

Copy
Praegu viivad hooldustöötajad hoolealustele vaid toitu, teiste toimingutega, kus kontakt suurem, ei tegeleta. «Hoiame praegu distantsi,» kinnitas Milvi.
Praegu viivad hooldustöötajad hoolealustele vaid toitu, teiste toimingutega, kus kontakt suurem, ei tegeleta. «Hoiame praegu distantsi,» kinnitas Milvi. Foto: Raul Mee

Koduhooldustöötajad ehk abilised, kes toovad üksikutele eakatele süüa, aitavad pesemise ja koristamisega, kipuvad sageli olema vaid natuke nooremad kui nende hoolealused. «Ma olen 66-aastane ja ka riskirühmas,» ütles Tallinnas tegutsev hooldustöötaja Anne (ta ei soovi oma pärisnime ajalehes näha), kes pakub oma kolleegide keskmiseks vanuseks 60.

Ülemus aga Anne sõnul neid tööle ei utsita. Seda teeb südametunnistus. Tallinnas on ligi 1100 koduteenusel olevat klienti ja ligi 150 hooldustöötajat. Ligi pooled nendest on vanemad kui 60 aastat.

«Väga hea oleks kodus istuda, aga mis oleks siis lahendus? Linnaosavanem hakkab eakate juures käima? Hea on rääkida, et jääge koju, aga keegi peab ikka see ohver olema ja töö ära tegema,» ütles Anne, kelle sõnul kardavad niisamuti poemüüjad ja apteekrid.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles