Kaubanduskeskuste juhid ei mõista, miks ei suleta ehituspoode (17)

Brita-Maria Alas
Copy
15.03.2020, Tallinn. 
Tallinna kaubanduskeskuste parklad on nädalavahetusel eriolukorra tõttu ebatavaliselt tühjad. Pildil Ülemiste keskuse parkla.
15.03.2020, Tallinn. Tallinna kaubanduskeskuste parklad on nädalavahetusel eriolukorra tõttu ebatavaliselt tühjad. Pildil Ülemiste keskuse parkla. Foto: Madis Veltman

Nii AS Tallinna Kaubamaja Grupi juhatuse liige Raul Puusepp kui ka Ülemiste Keskuse juht Guido Pärnits ei mõista, miks suleti kaubanduskeskused, aga mitte suuri ehitus- või aianduskeskuseid.

Vastavalt eriolukorrale jäävad kaubanduskeskustes avatuks vaid apteegid ja toidupoed. Meede võeti kasutusele, et vältida inimeste omavahelist kokkupuudet ja piirata masside liikumist avalikes kohtades. 

Nii Ülemiste kui ka Kaubamaja juhid kommenteerisid «Aktuaalsele kaamerale», et ei mõista erandit ehituspoodidele ja aianduskeskustele. 

AS Tallinna Kaubamaja juhatuse liige Raul Puusepp usub, et keskuste taastumine sõltub piirangute kestvusest, ning hiljem on näha, kes uksed lõplikult sulges. «On need siis ehituspoed või aianduskauplused või lihtsalt eraldiseisvad kauplused. Need on siis kuidagi vähem ohtlikumad?» ütles Puusepp.

Ülemiste Keskuse juht Guido Pärnits ei arva, et keskustes toimuks kogunemisi. «Me üritame vältida kohti, kus inimesed tahavad koos olla, aga seda keskustes tegelikult ei toimu. Samas jäeti kinnioleku alt välja erinevad ehitusmaterjalide poed, kes vahel müüvad sama kaupa mis kaubanduskeskused,» kommenteeris Pärnits. Tema sõnul leiavad inimesed ostlemiseks ja kogunemiseks muud kohad.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles