Pildid Korruptsioonikuritegudes süüdi mõistetud Narva poliitik Aleksei Voronov vabanes vanglast

Ilja Smirnov
Copy

Korruptsioonikuritegudes süüdi mõistetud Narva ettevõtja ja poliitik Aleksei Voronov kandis talle mõistetud karistuse ära ja vabanes täna vanglast.

Jõhvis asuva Viru vanglast välja astunud Voronov ei soovinud vastata ühelegi küsimusele. 

Vangla väravasse oli talle valge BMW maasturiga vastu tulnud abikaasa. Enne autosse istumist pööras Voronov ümber ja lehvitas vanglahoonele, kus ta veetis viimase aasta.

Keskkriminaalpolitsei pidas Narva linnavolikogu liikme, varem kindlal käel volikogus võimul olevat fraktsiooni Kodulinn Narva juhtinud Aleksei Voronovi kinni mullu 26. märtsil kahtlustatuna mitmete korruptsioonikuritegude sooritamises. Vahi alla sattunud Voronov ilmutas ise initsiatiivi kokkuleppe sõlmimiseks, nõustus minema prokuratuuriga kokkuleppele ning talle määrati karistuseks 4 aastat ja 6 kuud vangistust, millest vaid üks aasta kuulus reaalselt ärakandmisele.

Kohtu otsuse kohaselt pidigi Voronov vanglast tingimisi vabanema täna, 26. märtsil.

Süüdimõistva kohtuotsusega jäi Aleksei Voronov ilma ka Narva linnavolikogu liikme kohast. Peale selle astus ta välja munitsipaalse aktsiaseltsi Narva Vesi juhatusest ega ole enam linna vee-ettevõtte tegevjuht. Ka pärast vanglast vabanemist ei saa Voronov seaduse järgi enam avalikes ametites tööle asuda.

Samuti konfiskeeriti Voronovilt kohtu otsusega üle 126 000 euro ning mõisteti talt välja kuriteoga saadud vara ligi 195 000 euro ulatuses ja menetluskulud 1300 euro ulatuses.

Kohalikud poliitikud ja ajakirjandus on nimetanud Voronovi pikka aega Narva tegelikuks juhiks, kelle isikliku heakskiiduta ei toimunud linnas midagi.

Viru maakohus mõistis Voronovi süüdi üle 60 000 euro suuruses summas altkäemaksu küsimises ja saamises, samuti selles, et ta eelistas riigihangete läbiviimisel ühte osalejat teistele ning lisaks sellele tunnistas kohus Voronovi süüdi suures ulatuses toimingupiirangu rikkumises ehk selles, et ta volikogu liikmena hääletades ei lähtunud mitte Narva linna, vaid erahuvidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles