Piir peab ehk Kuidas tartlased käisid Valgas piiri kaitsmas

Sander Silm
, kaitseliitlane
Copy
Lõunapiiri kontroll on usaldatud Kaitseliidu Lõuna maakaitseringkonna malevatele, lisaks kohalikele kontrollivad Valgas piiri ka Tartu kaitseliitlased.
Lõunapiiri kontroll on usaldatud Kaitseliidu Lõuna maakaitseringkonna malevatele, lisaks kohalikele kontrollivad Valgas piiri ka Tartu kaitseliitlased. Foto: Sander Silm

Kas mõtled seda tõsiselt, et nüüd lähed ja tood katku koju, küsis naine ja vaatas mulle tõsiselt otsa. See oli täpselt selline pilk, mis naistel tuleb siis, kui nad teavad vastust juba ette ja sinul pole enesekaitseks enam midagi öelda. «Kui öösel koju tuled, viskad kohe riided pessu!» lisas ta pisut murelikult.

Pärast kompaniiülema põhjalikku briifingut, kus selgitati meie õigusi ja piiranguid, võtsime Kaitseliidu maasturi Mercedes-Benz GD, et hakata Valga poole liikuma. Enne autosse istumist tegime seal väikese pisikutapu, pritsides desinfitseerimisvahendiga üle kogu salongi ning puhastades lapiga rooli ja käigukangi. Tont teab, mis pisik piirilinnast eelnevalt juba kaasa on tulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles