Endine töötaja: terviseameti ebapädevus hüüdis tulles (58)

Kerttu Kirjanen
, reporter
Copy
Terviseametit süüdistatakse rumaluses, aga ka kehvas tööõhkkonnas ja selle juhti trahvimaiuses. 
Terviseametit süüdistatakse rumaluses, aga ka kehvas tööõhkkonnas ja selle juhti trahvimaiuses. Foto: Artur Kuus

Eesti terviseameti (TA) valmisolekut kriisiga toimetulekuks kritiseeritakse kriisi süvenedes üha enam. On neid, kelle hinnangul on TA hakkama saanud, kuid ka neid, kes on küsimärgi alla seadnud peadirektori oskused kriisi juhtida. Küsitakse, miks ei võetud ohtu varakult tõsiselt ega kuulatud aegsasti teadlaste nõuandeid.

Mõni päev tagasi pakkus endine keskerakondlane Evelyn Sepp raadiosaates «Olukorrast riigis» sotsiaalminister Tanel Kiigele, et too võiks teha eesti rahvale heateo ja paluda terviseameti juhatajalt lahkumisavaldust. «Ükski kindral ei juhi sõda, kes ei saa oma tööga hakkama, ja sõjas ei ole see koht, kus antakse inimesele harjutamise võimalus,» ütles Sepp ning märkis, et terviseameti peadirektori Merike Jürilo jätkamine kasvõi päeva võrragi tähendab tema silmis riigi jaoks täielikku katastroofikurssi.

Vaid mõni päev hiljem küsis Põhja-Eesti regionaalhaigla kardioloog Eno-Martin Lotman Kiigelt, kelle arvamusi ja hinnanguid minister kuulda on võtnud, ja tõi välja punktid, kuidas saaks viiruse levikut senisest rangemate piirangutega tõkestada.

Kriitikanooltega ei ole kitsi ka Eesti Hambaarstide Liit. Neid, kellel on tekkinud küsimusi, on teisigi.

Postimehega ühendust võtnud endine terviseameti töötaja, kes veel hiljuti seal vaheastme juhina töötas, kõneles ameti sees valitsevast vaenulikust õhustikust. Endise töötaja sõnul ei saa osakonnad omavahel läbi ning harv ei ole ka see, kui koosolekutel üksteist mõnitatakse ja karjutakse. «See pole konstruktiivne õhkkond,» ütles ta.

Kommentaarid (58)
Copy
Tagasi üles