Detailplaneeringute algatamine muutub Tallinnas lihtsamaks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igale ehitamisele peab eelnema detailplaneeringu koostamine.
Igale ehitamisele peab eelnema detailplaneeringu koostamine. Foto: Lauri Kulpsoo

Tallinna linnaplaneerimise amet (TLPA) on seadnud eesmärgiks detailplaneeringu algatamise aluseks oleva eskiisi menetlemine senisest lihtsamaks ja kiiremaks muuta.

«Tuleb tunnistada, et detailplaneeringu menetlemise protsess võib teinekord õige pikaks kujuneda,» tõdes TLPA juhataja Anu Hallik-Jürgenstein. «Otsime võimalusi protsessi kiirendamiseks, et mitte linna arengut pärssida.»

Detailplaneeringu eskiisi menetlemise lihtsamaks ja kiiremaks muutmiseks kokku kutsutud töögrupp, kuhu kuuluvad erinevate osapoolte esindajad, peab täna esimese koosoleku.

«Erinevalt teistest omavalitsustest viiakse Tallinnas enne detailplaneeringu algatamise otsustamist läbi töömahukas detailplaneeringu eskiisi menetlemine,» selgitas Hallik-Jürgenstein. Tema sõnul on eskiisi koostamise eesmärk pakkuda välja esialgne lahendus, mille põhjal oleks võimalik otsustada, kas sellisel eesmärgil koostada soovitav detailplaneering on üldse realiseeritav ja piirkonda linnaehituslikult sobilik ehk kas üldse on perspektiivikas sellist detailplaneeringut algatada. Eskiisile esitatavaid nõudeid tuleks TLPA juhataja sõnul tunduvalt lihtsustada.

Hallik-Jürgensteini sõnul tuleb saavutada olukord, et detailplaneeringu või eskiisi esitamine, menetlemine ja kooskõlastamine hakkaks toimuma elektrooniliselt. See lühendaks detailplaneeringute menetlemisele kuluvat aega ja muudaks kogu süsteemi läbipaistvamaks ja lihtsalt jälgitavaks.

TLPA menetleb aastas umbes 300 detailplaneeringut ning väljastas eelmisel aastal ligi 1880 ehitusluba. Menetletavate planeeringute arv on püsinud viimaste aastate lõikes stabiilsena, kuid vahepeal vähenenud ehituslubade väljastamise arv on hakanud kasvama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles