Pikaaegne ministeeriumi asekantsler paneb ameti maha

Copy
Toomas Kevvai, Ago Pärtel
Toomas Kevvai, Ago Pärtel Foto: Mihkel Maripuu

Maaeluministeeriumis 23 aastat asekantslerina töötanud Toomas Kevvai otsustas ametist lahkuda.

Kevvai sõnul on tegemist pikalt kaalutletud otsusega. «Andsin endale lubaduse juba praegusele ametikohale kandideerimisel, et teen seda viimast korda. Olen ministeeriumis töötanud peaaegu 26 aastat, on viimane aeg veidi ringi vaadata ja astuda vastu uutele väljakutsetele,» ütles Toomas Kevvai.

Maaeluminister Arvo Aller mõistab pikka aega ministeeriumis asekantsleri ametis olnud Kevvai valikuid. «Ministeeriumi struktuurimuudatus võimaldanuks asekantsleril jätkata, kuid Kevvai soovis oma ellu muutust, millega tuleb leppida,» märkis Aller.

Valitsus kinnitas 12. märtsil maaeluministeeriumi uue struktuuri, millega korrigeeriti kahe asekantsleri haldusala ülesandeid, mis tähendab, et senise, Toomas Kevvai poolt juhitud toiduohutuse ning teaduse ja arenduse asekantsleri ülesanded keskenduvad edaspidi enam toiduohutusele. Teaduse ja arenduse osa liigub üle kalanduspoliitika ja välissuhete asekantsleri vastutusalasse, mida jääb edasi kureerima asekantsler Siim Tiidemann.

Muudatuse tingis valitsuse varasem otsus luua põllumajandus- ja toiduamet.  

Toomas Kevvai on töötanud maaeluministeeriumis alates 1994. aastast, asekantslerina alates 1997. aastast. Ta on vastutanud pea kõikide ministeeriumi valdkondade eest. Kevvai viimane tööpäev ministeeriumis on 31. märtsil.

Ministeerium kuulutab lähiajal välja uue asekantsleri leidmise konkursi, seni täidab asekantsleri ülesandeid toiduohutuse osakonna juhataja Hendrik Kuusk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles