Aivar Kokk: rahanduskomisjon on valmis töötama terve istungivaba nädala

Copy
Aivar Kokk, riigikogu rahanduskomisjoni esimees.
Aivar Kokk, riigikogu rahanduskomisjoni esimees. Foto: Sander Ilvest

Riigikogu rahanduskomisjoni esimehe Aivar Koka (Isamaa) sõnul koguneb rahanduskomisjon juba esmaspäeval, et arutada valitsuse kriisimeetmete paketti.

«Eesti ettevõtjate ja inimeste huvides on, et majanduspakett kriisi mõjude leevendamiseks saaks võimalikult kiiresti Riigikogu heakskiidu. Eesmärk on aidata ettevõtetel üle elada majanduse kokkutõmbumine,» selgitas Kokk. «Eelmisel komisjoni istungil sai kokku lepitud, et eelnõu antakse Riigikogule üle 1. aprillil. Seetõttu oleme plaaninud esmaspäevaks ja teisipäevaks rahanduskomisjoni istungid, et kriisimeetmeid arutada,» ütles Kokk.

Koka sõnul on Rahanduskomisjonil valmisolek koguneda ka nädala teistel päevadel. Samas tuletas ta meelde, et Kredexi ja Töötukassa meetmete rakendamist Eesti ettevõtetele on võimalik alustada ka Riigikogu heakskiiduta.

Kokk lisas, et koos lisaeelarvega tuleb muuta mitmeid seadusi ja selle juures soovivad kõik fraktsioonid ja komisjonid sõna sekka öelda. «Lisaeelarve arutelu peab olema põhjalik ning vajaduse korral tuleb Riigikogus teha eelarvesse ka parandused. Selguse huvides peavad olema rahaeralduste juures ka rakendussätteid, et tagada kõigile otsustajatele ja taotlejatele meetmete selgus ja läbipaistvus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles