Terk jätkab 20. aastat tuleviku-uuringute instituudi juhina

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erik Terk
Erik Terk Foto: Peeter Langovits

Tallinna Ülikooli Tuleviku-uuringute Instituudi nõukogu valis instituudi direktoriks tagasi professor Erik Terki, kes on samas ametis olnud 1992. aastast.

Terki valis läinud aasta 20. detsembril ühehäälselt tagasi instituudi liikmetest koosnev neljaliikmeline nõukogu. Rohkem kandidaate instituudi juhi kohale ei olnud.

Tallinna Ülikooli tuleviku-uuringute ja strateegilise juhtimise professorina töötav Terk ütles Postimehele, et instituudi ees seisab lähema nelja aasta jooksul kaks suuremat ülesannet. Esiteks tuleb instituuti rohkem kaasata globaalsetesse tuleviku-uuringute projektidesse. Seni on instituut teinud valdavalt koostööd Soome ja Baltimaade uurimisasutustega.

«Teiseks, kuna instituut tegeleb suuresti isemajandaval alusel ja sõltub uurimisprojektide tellijatest, siis on meie projektid lühiajalised. Oleme rõõmsad juba siis, kui uurimisprojekti pikkus on üle poole aasta. Tulevikus peame projektide pikkust suurendama, muidu hüpleme nagu kirbud ühelt kohalt teisele,» nentis Terk.

Lisaks on arutlusel kava hakata Tallinna Ülikoolis lugema tuleviku-uuringu alaseid aineid neile tudengitele, kes asuvad tööle avalikus sektoris. Instituudi struktuuris muudatusi oodata ei ole - bürokraatia vältimiseks tahetakse hakkama saada kuni kümmekonna teaduri ja projektijuhiga.

Terk on üks neist inimestest, kes käivitas Eesti Tuleviku-uuringute Instituudi 1990ndatel aastatel mittetulundusühinguna. Nüüdseks on instituut Tallinna Ülikooli all tegutsev autonoomne akadeemiline uurimisasutus, mis tegeleb erinevate arengustsenaariumide, prognooside ja strateegiliste analüüside koostamisega, millest tuntumad on «Säästev Eesti», Eesti ruumilise arengu baasdokument «Eesti-2010» ning kolme Balti riigi integratsioonistsenaariumid.

Terk kuulub ka ajakirja European Planning Studies toimetuskolleegiumi, on olnud Rahvusvahelise Rakendusliku Süsteemanalüüsi Instituudi Nõukogu ja Eesti Arengufondi Nõukogu liige. Tema ametiaeg Tallinna Ülikooli Tuleviku-uuringute Instituudi direktorina kestab 31. detsembrini 2016.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles