BLOGI ⟩ Välisministeerium selgitab olukorda välismaale jäänud eestlastest

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Välisminister Urmas Reinsalu.
Välisminister Urmas Reinsalu. Foto: Madis Veltman

Välisministeeriumi infotunnis annavad ülevaate välisminister Urmas Reinsalu ja välisministeeriumi konsulaarosakonna peadirektor Tiina Nirk välismaale jäänud eestlastest.

Neljapäevasel pressikonverentsil ütles välisminister Urmas Reinsalu, et selle päevase seisuga oli üle 8000 inimese ministeeriumiga kontaktis olnud. Välisministeerium on saanud abi pakkuda üle 1800 inimesele. «Täna 292 inimest, kes soovivad abi saada Eestisse naasmisel: näiteks Austraalia (41), Indoneesia (31), Bahama (31). Abivajajate arv on pigem kasvutrendis: inimesed on vaadanud, kuidas sündmused kulgevad ja langetanud otsuse, et soovivad Eestisse naasta. Mida aeg edasi, seda ahtamaks muutuvad lennu- ja transiidivõimalused. Inimesed, kes on otsustanud jääda kriisi ajaks välisriiki, arvestage, et kriisi lõppemise aeg on teadmata. Kes soovivad Eestisse naasta, otsustage see kohe,» ütles Reinsalu neljapäeval. 

«Olukord, kus asetseme ülemaailmselt: tänase päeva seisuga on viirus tuvastatud 198 riigis. Uute juhtude arv kasvab stabiilselt 10–11%. Välisministeeriumi kesksed ülesanded on aidata edendada rahvusvahelist koostööd ja toetada Jaak Aabi, kes vastutab isikukaitsevahendite hankimise eest,» selgitas Reinsalu neljapäeval, lisades, et välisministeerium üritab tagada meditsiinisaadetiste tõrgeteta saatmise: Rumeeniaga, Ühendkuningriigiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles