Venemaa sulgeb homsest piirid, lühiajaliselt seal viibivad Eesti elanikud peaksid naasma täna (1)

Copy
Eesti piiripunkt Narvas .
Eesti piiripunkt Narvas . Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Venemaa valitsuse otsusega sulgeb Venemaa Föderatsioon homsest, 30. märtsil piirid. Sellega seoses soovitab välisministeerium tungivalt lühiajaliselt Venemaal viibivatel Eesti kodanikel ja elanikel Venemaalt tänase päeva jooksul Eestisse naasta.

Alates homsest võib piiriületusprotsess Venemaalt väljumiseks olla väga komplitseeritud. Venemaa valitsuse otsus puudutab kõiki sõidukite, raudtee ja jalakäijate piiripunkte, sealhulgas Narva-Ivangorodi piiripunkti jalgsi ületamist.

Välisministeeriumile teadaolevalt on alates homsest Venemaale sisenemine ja ka riigist väljumine lubatud vaid erandjuhtudel. Erandite alla kuuluvad:

  • Venemaa Föderatsiooni poolt akrediteeritud diplomaatiliste ja konsulaaresinduste töötajad, rahvusvaheliste organisatsioonide esindajad ja nende pereliikmed;
  • Rahvusvahelise transpordi teenuse osutajad;
  • Venemaa Föderatsiooni kodanike pereliikmed (abikaasad, vanemad, lapsed, kasulapsed), kellel on selle tõestamiseks vastavad dokumendid (erand kehtib ainult Venemaale sisenemiseks, mitte väljumiseks);
  • Riiki sisenemine või väljumine sugulase surma puhul.

Hetkel pole Venemaa ametivõimud avaldanud ametlikku selgitust, kas ja mis alustel saavad Eesti kodanikud ja elanikud homsest riigist lahkuda. Seetõttu palub ministeerium Venemaal ajutiselt viibivatel Eesti elanikel lähtuda teadmisest, et homsest ei pruugi neil olla võimalik riigist lahkuda.

Välisministeerium on ühenduses Venemaa ametivõimudega ja annab täpsema info selginedes sellest jooksvalt teada.

Loe lähemalt vastavast määrusest SIIT.

Reedel, 27. märtsil peatas Venemaa ka liini- ja tellimuslennud välisriikide lennujaamadesse ja vastupidi, välja arvatud lennud Vene kodanike tagasitoomiseks koroonaviiruse levikuga riikidest või lennud, mis toimuvad Venemaa valitsuse erikorralduste alusel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles