Koroonaviirusega naine tõi Pelgulinna sünnitusmajas lapse ilmale

Copy
Pilt on illustreeriv
Pilt on illustreeriv Foto: Arvo Meeks

Tagamaks sünnitajate ja värskete ilmakodanike ohutus, testib Lääne-Tallinna keskhaigla Covid-19 suhtes kõiki Pelgulinna sünnitusmajja saabujaid. Laupäeval sünnitas haiglas esimene positiivse koroonaviiruse proovi andnud ema.

Lääne-Tallinna keskhaigla naistekliiniku juhataja dr Piret Veeruse sõnul eraldatakse Covid-19 diagnoosiga sünnitaja teistest ning nakatunud patsiendiga tegelev personal teisi patsiente ei teeninda. «Sellega oleme välistanud kontaktivõimaluse teiste sünnitusmajas viibijatega,» ütles dr Veerus.

Sünnitusabi andmisel lähtub haigla jätkuvalt iga sünnitaja vajadustest. «Iga sünnitus on erinev ja iga sünnitaja vajab individuaalset lähenemist. Tagame kõrgekvaliteetse sünnitusabi, olenemata ema diagnoosist, järgides samal ajal kõiki ohutusnõudeid,» selgitas dr Veerus.

Laupäeval sünnitas Lääne-Tallinna keskhaigla Pelgulinna sünnitusmajas esimene haiglas positiivse koroonaviiruse proovi andnud ema. Ema ja laps on sünnitusmajas koos, kuid isoleeritud teistest sünnitusmajas viibijatest. Mõlema tervislik seisund on hea, seda jälgitakse hoolsalt.  

Sünnitusmaja paneb südamele, et viiruse leviku tõkestamine on meie kõigi kätes. Lapseootel peredel on eriti oluline viibida eneseisolatsioonis ja vältida kõiki kontakte, mis pole hädavajalikud.

Seoses riigis välja kuulutatud eriolukorraga kehtib kõigis sotsiaalhoolekandeasutustes, haiglates ja kinnipidamisasutustes külastuskeeld, esialgu 1. maini 2020, kui valitsus ei otsusta teisiti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles