Indrek Saar ärgitab peaministrit kriisipaketti kiirelt vastu võtma

BNS
Copy
Indrek Saar.
Indrek Saar. Foto: Remo Tõnismäe

Sotsiaaldemokraatliku erakonna (SDE) esimees Indrek Saar kutsus peaminister Jüri Ratast esitama kriisipaketti sisaldav lisaeelarve riigikogule juba algaval nädalal, et raskustesse sattunud inimesed ja pankrotiohus ettevõtted saaksid võimalikult kiiresti riigilt abi ning leevendust.

«Lisaeelarve kiirest vastuvõtmisest sõltub väga paljude Eesti inimeste toimetulek ja väga paljude ettevõtete tulevik. Paraku saab ilma liialduseta öelda, et nii mõnelgi juhul on kavandatava abipaketi võimalikult kiire jõustamine elu ja surma küsimus. Seega on äärmiselt oluline, et riigikogu pikisilmi oodatud toetusmeetmed lähiajal kinnitaks,» vahendas SDE Saare sõnu.

Lisaeelarve sujuv ja kiire menetlus on Saare sõnul otseselt valitsuse kätes. Saar saatis pühapäeval valitsusjuhile kirja, kus ta osutas ka sellele, et sotsiaaldemokraadid ootavad valitsuselt sellist eelnõu, kuhu eriolukorda ära kasutades ei oleks lisatud punkte koalitsioonierakondade valimisprogrammidest.

«Ajakriitiliste meetmete kiireks jõustumiseks kutsume valitsust üles esitama lisaeelarves üksnes kriisi lahendamisega seotud muudatusi ja loobuma teistest ettepanekutest. Oleme valmis riigikogus arutama polariseerivamaid valikuid kevadel ja vajadusel ka suvel, riigikogu erakorralistel istungitel. Selleks ajaks on eeldatavasti ka selgem, milline saab olema  kriisi pikaajalisem mõju,» seisab Ratasele läkitatud kirjas.

Sotsiaaldemokraadid toetavad kõigiti riigikogu kokkukutsumist algaval istungivabal nädalal ja lisaeelarve menetlemist riigikogu täiendavatel istungitel, kirjutas Saar valitsusjuhile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles