Leedu Kalevipojad levitavad viirust (4)

Vaidas Saldžiūnas
Copy
Leedu tervishoiuminister Aurelijus Veryga (vasakul), kes juhatab eriolukorra ajal riiklikku tegevust, otsustas oma kaitseväelase vormi kandma hakata.
Leedu tervishoiuminister Aurelijus Veryga (vasakul), kes juhatab eriolukorra ajal riiklikku tegevust, otsustas oma kaitseväelase vormi kandma hakata. Foto: Ieva Budzeikaitė/Aurelijus Veryga/Facebook

Vaid kaks nädalat tagasi, kui Leedus oli ainult kaheksa kinnitatud uue koroonaviiruse juhtumit (Eestis samal ajal 128), kõlasid häirekellad: hullem on alles ees! Ja nii ka oli. Nakatunute arv kasvas plahvatuslikult ja kinnitust sai vana reegel: kriisid toovad meist välja parima, kuid ka halvima.

28. veebruaril, kui Leedus kinnitati esimene koroonaviiruse juhtum, oli Prantsusmaalt pärit ärijuht Ahmed Ghorbal oma leedulasest naise ja lapsega Tenerifel puhkamas. Ja siis läks tõeline põrgu lahti.

Kui tema hotell karantiini pandi, hakkas inseneriharidusega matemaatikahuviline Ghorbal töötama välja matemaatilisi mudeleid, mis näitasid koroonaviiruse võimalikku levikut Hispaanias, Prantsusmaal ja Leedus, kus ta elab. Tulemused ei olnud rõõmustavad.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles