Tarmo Pikner: koos koroonavankrit vedama

Tarmo Pikner
Copy
Tarmo Pikner.
Tarmo Pikner. Foto: Erik Prozes / Postimees

Elame eriolukorras, mis teadupärast kehtib kogu rahvale, sealhulgas ka koalitsioonile ja opositsioonile, kes võiks selle vedamiseks jõud ühendada, kirjutab kolumnist Tarmo Pikner.

Täiesti loomulik ja lausa vajalik, et kriisivalitsus saab pihta nii vasakult kui ka paremalt. Mida rohkem eriarvamusi tuleb – ja jumala selge, et eri suundadest tulevad erinevad arvamused –, seda rohkem on valitsusel valida, mida otsustada ja teha. Niisiis, kui mikrobioloogiline olukord on segane, peaks poliitmaastik olema igati klaar. Aga kas ikka on?

Elame eriolukorras, mis teadupärast kehtib kogu rahvale, sealhulgas ka koalitsioonile ja opositsioonile. Eriolukord on kõigile uudne ja pole imestada, et paljudes tekitab see segadust, ka trotsi. Seda enam peaksid eesliinil olijad, sealjuures lisaks meditsiinitöötajaile just poliitikud olema teenäitajaiks, kuidas eriolukorras toimida. Kui valitsus käis kriisipaketi välja, siis ei palutud sadat kriitikavaba päeva, vaid loodeti inimeste ja majanduse päästmiseks mõeldud meetmetele tuge ka opositsioonipingilt. Vähemalt nii ma naiivselt arvasin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles