GALERII ⟩ Saaremaale viidav Kaitseväe välihaigla võtab patsiente vastu 2. aprillist

Copy

Täna pärastlõunal pakiti Tartus Kaitseväe välihaigla konteineritesse, et siis välihaigla transportida Saaremaale. Kaitseminister Jüri Luik sõnas, et välihaigla on patsientide vastuvõtuks valmis alates 2. aprillist. 

Doktor Arkadi Popov ütles täna, et pärast ringkäiku Kuressaare haiglas esines seal puudujääke, mistõttu paigaldatakse sinna tõenäoliselt juba sel nädalal välihaigla. Seal töötavat personali hetkel komplekteeritakse ja see hakkab alluma Kuressaare haigla juhtkonnale. Sellest saab haigla üks osa, kus on 20 intensiivravi voodikohta. Plaani järgi paigaldatakse see koostöös kaitseväega Kuressaare haigla kõrvale. 

Kaitseminister Jüri Luik teatas, et välihaigla on valmis patsiente vastu võtma alates 2. aprillist.   

Terviseamet esitas esmaspäeval Kaitseväele ametiabi taotluse konteiner-välihaigla rakendamiseks koos kuni 20 Kaitseväe teenistujaga Kuressaare haigla toetamiseks. Kaitseväe juhataja allkirjastas täna käsu vastava abi andmiseks Kuressaare haiglale.

«Tegu on unikaalse  haiglaga, mis on algselt  mõeldud kasutamiseks sõjalise konflikti korral. Konteiner-välihaigla koos kaitseväe ja tsiviilpersonali ning kuni 20 intensiivravi ja kuni 40 täiendava voodikohaga annab olulise toe Saaremaa haiglale vajaliku intensiivravi võimekuse tõstmiseks,» ütles Jüri Luik. 

«Aitame nii terviseametit kui politseid igal mõeldaval viisil. Meie kaitseliitlased patrullivad koos politseinikega Eesti piiridel, aga ka Saaremaal, kus on kehtestatud ranged piiravad meetmed. Samuti on kaitsevägi toetanud tsiviilsektorit kirurgiliste maskidega,» lisas minister.

Välihaigla on konfigureeritud nii, et seal saaks vastu võtta maksimaalselt erakorralist ja intensiivravi vajavaid patsiente. Kaitseväel on välihaiglas võimalik aktiveerida kirurgia, erakorralise meditsiini, intensiivravi ja üldpalati võimekusega mobiilne raviüksus. Välihaigla käivitamisel tekib kuni 20 intensiivravi voodikohta ning üldpalati võimekus telkides täiendavalt kuni 40 voodikohaga.

Kaitseväe konteiner-välihaigla ümbersuunamise või tegevuse lõpetamise otsustab terviseamet hädaolukorra meditsiinijuhi kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles